EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb

Nádasi Veronika énekelte a győztes dalt

Szűnni nem akaró tapssal ünnepelték a Fővárosi Nagycirkuszban a Kötéltánc című dalpályázat győztesét, Nádasi Veronikát. A válogatott szakmai zsűri mellett a közönség is szavazott a 12 döntősre.

Fotó: VIP – Média

A show az ikonikus cirkuszművész, ifj. Simet László drótkötél számával kezdődött, rögtön utána, első versenyzőként Bornai Tibor és a Közös Éneklődési Kör Cirkusztündér című nótája nyitotta a dalok tusáját. A versenyzők között rutinos előadók, zenészlegendák, pályakezdő fiatalok, szólisták és csapatok is voltak. Ahogy az est folyamán többször is elhangzott: a zsűri nem volt könnyű helyzetben.


– A legnehezebb a pályatársakat pontozni. Én is voltam ilyen helyzetben versenyzőként –  mesélte a Lokálnak Keresztes Ildikó, a zsűri egyik tagja. – Egy kicsit lelkifurdalásom is van a legelső dal pontozása miatt, hiszen Bornai Tiboréknak egy ponttal kevesebbet adtam, mint amennyit kellett volna, de Tibor talán megbocsát nekem, hiszen ha az ember az első produkciót nagyon fentről kezdi el pontozni, akkor nincs hová nyújtózkodni.

Szente Vajk  szerint a jó versenydal jó üzeneteket közvetít a cirkuszról. – Zsűritagként számomra a kulcsszó a nyitottság – mondta a színész-rendező és azt is elárulta, hogy rendezőként is inspirálódik. – Februárban a Mester és Margaritát rendezem a Magyar Állami Operaházban, ahol van egy cirkuszi jelenet, amikor Woland elbűvöli a közönséget.


A Fővárosi Nagycirkusz közönségét Orosz Mihály – Iványi Márta: Ilyen az ember című dala bűvölte el, ők kapták az 500 ezer forintos közönségdíjat. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója a díjátadón elmondta: fontosnak tartja, hogy a társművészetek a manézsban is találkozzanak, örömmel üdvözölte a Kötéltánc dalpályázat résztvevőit és felajánlott valamennyi döntősnek és családtagjaiknak egy teljes évre szóló, ingyenes cirkuszlátogatást az igazgatói páholyban. Az 1 millió forintos fődíjat Dinyés Dániel–Hegyi György: Ugye elkapsz majd? című dala kapta, Nádasi Veronika előadásában, a második díjat, 500 ezer forintot Pejtsik Panna feat. Budapest Show Kórus: Ki a manézsra lép című produkciója, a 350 ezer forintos harmadik díjat pedig Dániel Balázs Trio és Pleszkán Écska: Circus of the World című nótája nyerte.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.