2020. július 10., péntek
Amália

Sport

Nagy fába vágja a fejszéjét 2020-ban Alejandro Valverde

Alejandro Valverde országúti kerékpáros jövőre elsősorban a tokiói olimpia mezőnyversenyére készül majd.

“A cél, hogy jól szerepeljek a tavaszi egynapos klasszikusokon, a Vuelta a Espanán és a világbajnokságon, de mindenek felett az ötkarikás játékokon” – jelentette ki a 39 éves spanyol versenyző.


A Vuelta 2009-es bajnoka arról is beszélt, hogy nagy reményekkel várja a következő esztendőt annak ellenére, hogy csapata, a Movistar alaposan kicserélődött, mert szerinte a fiatalok képesek lesznek betölteni a távozók által maguk mögött hagyott űrt.

A Movistart elhagyta Giro d’Italia és a Vuelta korábbi győztese, a kolumbiai Nairo Quintana, illetve az idei olasz körversenyen első ecuadori Richard Carapaz és egyik legfőbb segítőjük, Mikel Landa. Helyüket házon belül a 26 éves Marc Soler veheti át, továbbá kívülről érkezett a 24 esztendős Enric Mas, aki a tavalyi Vueltán másodikként zárt.

Valverde két ezüst- és négy bronzérem után tavaly ért a csúcsra, amikor megnyerte a vb-t, viszont ötkarikás játékokról még nincs medálja, márpedig a tokiói pálya jelentős szintkülönbsége miatt jövőre erre reális esélye lehet.

Kapcsolódó Cikkek