EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Nyíregyháza

Népi iparművészek az adventi forgatagban

A ma már megszokott, elvárható szórakoztató vonulat mellett van egy igazán nemes, értékőrző része is a nyíregyházi adventi vásárnak. Nem a sok helyütt gyakori, eldobható csecsebecsék, hanem valódi, népi iparművészek által készített munkák sokasága csábítja karácsonyi ajándékvásárlásra a megyeszékhely lakót.

Nyíregyháza frissen, augusztusban avatott díszpolgára, dr. Puskásné Oláh Júlia az alapítója és elnöke az Aranykapu Népművészeti Egyesület és Információs Központnak, melynek tagjai most hangsúlyosan megjelennek a belvárosban. December 24-ig mindennap 13 és 18 óra között lehet megcsodálni (és megvásárolni…) a mesterműveiket. Az elmaradhatatlan mézeskalács-készítő mellett (örök divat…) találunk fafaragót, fazekast, ékszerészt, hímzőt, kosárfonót, csipkeverőt és bőrművészt is, akik az aktuális divat mellett most is hoznak valami újat, egyedit. A 20 kiállító háromnaponta váltja egymást a Városalapító atyák szobrának szomszédságában található pavilonokban. Tőlük nem messze pedig „Made in Nyíregyháza” címszó alatt a helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési program termelői kínálják a garantáltan hazai finomságokat.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.