EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Érd

Nincs pénz a legfőbb kampányígéretre

Az infrastruktúra fejlesztése, közlekedés Érden, Érdről és a csatorna-hozzájárulás – ezek voltak a slágertémák a nemrégiben tartott közmeghallgatáson. Két órán keresztül záporoztak a lakossági kérdések a város új vezetőségére. Íme, a legfontosabb kérdések és válaszok.
1. Folytatódik-e a T. Mészáros András (Fidesz) polgármester ideje alatt megkezdett út- és járdaépítés? Sok még a földút a városban, illetve sok fő- és gyűjtőút mellett  egyáltalán nincs járda, ami nagyon megnehezíti a gyalogos-közlekedést.

A fórumon elhangzott, hogy több ilyen beruházást már korábban betervezett a képviselő-testület, és ezeket az új városvezetés szeretné lebonyolítani és továbbvinni. Csőzik László a közmeghallgatást követően az Érd Most kérdésére elmondta azt is, hogy szeretnének új útprogramot alkotni, amely tartalmazza, hogy hol és milyen sorrendben történjen az aszfaltozás.

2. Érd belvárosában egyszerűen lehetetlen parkolni. Többen javasolták, hogy ott legyen fizetős a parkolás, ugyanis napközben tele vannak a parkolóhelyek, lehetetlen megállni, ügyet intézni.


Csőzik László polgármester kijelentette, nem támogatja ezt a megoldást, de elismerte, hogy komoly, megoldásra váró problémáról van szó. Körülbelül ezerötszáz parkolóhellyel kevesebb van, mint kellene, de erre a városnak nincs pénze. Hozzátette, a gondokat enyhítené az üres telkek felvásárlása, és azokon parkolóhelyek kialakítása.

3. Többen firtatták, milyen megoldást kínál az önkormányzat a városban egyre elviselhetetlenebb forgalmi dugók enyhítésére.


A polgármester szerint a Kálvin téren létesülő turbókörforgalom enyhít majd a helyzeten, hosszú távon pedig az lehet a megoldás, ha nem összpontosul minden szolgáltatás a városközpontban. Hogy ez konkrét terv vagy csak filozofálgatás, nem derült ki.

4. Mikor adják már át az elkészült Bagoly utcai rendelőt?

A használatbavételi eljárást már megindították, de akár több hónapba is beletelhet, amíg ez lezajlik.

5. A csatorna-hozzájárulások visszafizetésével kapcsolatban is érkeztek kérdések a városvezetéshez. Ez az ígéret volt a nemrégiben megválasztott szivárványkoalíció fő kampányeleme. Máris megérkezett a számonkérés.

Csőzik László úgy fogalmazott: nem tudják egyik pillanatról a másikra megvalósítani az ígéretet, hiszen nincs meg az ehhez szükséges pénz, amit valamilyen módon elő kell teremteni.  

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.