EUR: 352,78 Ft
CHF: 331,98 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Sport

Női kézilabda-vb – Már a döntetlen is elég a románok ellen

Magabiztos játékkal 30-20-ra verte Szenegált a női kézilabda-válogatott az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A sikernek köszönhetően a románok ellen már egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

Először találkozott a világbajnoki újonc Szenegállal a magyar válogatott, és ahogy az várható volt, magabiztos, tízgólos győzelmet arattak a mieink.


Triffa Ágnes három védéssel, Tomori Zsuzsanna és Kovacsics Anikó pedig két-két góllal kezdte a meccset. Triffa ötvenszázalékos teljesítménnyel, nyolc védéssel zárta az első félidőt, a helyére a szünet után Kiss Éva érkezett. Ekkor a korábbinál több pontatlanság csúszott a magyarok játékába, megint sok volt a rossz átlövés, így az afrikaiak tíz gólon belülre kerültek. Kim Rasmussen szövetségi kapitány időkérése után azonban újra eredményes időszak következett, sőt a meccs utolsó negyedében már több formációt és taktikai variációt is gyakorolhatott a magyar válogatott.

– Nagyon koncentrált és remek első félidőt produkáltunk, a játékosokon láttam, hogy segítették egymást. A támadás is jól működött, Kovacsics és Háfra keményen játszott, de azt hiszem, minden játékos hozzátett ehhez a győzelemhez – fogalmazott Rasmussen, hozzátéve, hogy forgatta a csapatot, hogy mindenki tudjon egy kis önbizalmat szerezni a románok elleni meccs előtt.


– Jó lenne, ha megmaradnának a keresztmozgások, sokszor betaláltunk kívülről. Montenegró ellen nem találtuk meg a ritmust, csak lépegettünk – mondta Tomori Zsuzsanna,  és hozzátette: a spanyolok és a montenegróiak ellen nagyon sok problémájuk volt, ezeket átbeszélték, megpróbáltak mindent beleadni, és átlendülni a holtponton.

A két-két győzelemmel és vereséggel álló csapat akkor juthat tovább a C csoportból, ha legalább döntetlent játszanak a rosszabb gólkülönbséggel rendelkező Romániával, de már biztosan nem vihetnek magukkal pontot a középdöntőbe.

 EPA/HIROSHI YAMAMURA

 EPA/HIROSHI YAMAMURA

 

Kapcsolódó Cikkek