EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Sport

Női kézilabda-vb – Sorsdöntő meccs a románok ellen

Ma 11 órakor játszik Románia ellen a magyar női kézilabda-válogatott az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Némileg könnyíti a helyzetet, hogy már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

A magyar csapat akkor jut tovább a C csoportból, ha legalább döntetlent játszanak a rosszabb gólkülönbséggel rendelkező Romániával, de így sem vihetnek magukkal pontot a középdöntőbe. Már a vb előtt benne volt a pakliban, hogy sorsdöntő mérkőzést kell játszani a két klasszissal, Crina Pinteával és Cristina Neaguval felálló románok ellen.


„Ha gyorsan tudunk végig játszani, azzal kifáraszthatjuk a románok kulcsembereit. Úgy készülünk, hogy Neagunak nehéz napja lesz majd ellenünk a támadásban, de a védekezésben is fontos szerepet játszó Pinteát is fárasztanunk kell” – mondta Kim Rasmussen szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak.

A statisztikánk jó Románia ellen, az elmúlt hat találkozón öt magyar győzelem született egy román siker mellett.

„A Neagu, Pintea párost ki kell fárasztani, hogy kevésbé tudják támogatni a csapatukat. Mi többen vagyunk, a cseréinket jobban lehet használni. A románok, részben a doppingbotrány miatt, olyan játékosokat is elhoztak, akik amúgy nem lettek volna itt” – nyilatkozta a sportlapnak Faluvégi Dorottya, a Győri ETO játékosa.


MTI/Kovács Tamás


MTI/EPA/Jamamura Hirosi

 

A Románia–Magyarország mérkőzést az M4 Sport 11 órától élőben közvetíti.

Kapcsolódó Cikkek