2020. július 16., csütörtök
Valter

Sport

Női kézilabda-vb – Szoros meccsen kaptunk ki Montenegrótól

A magyar válogatott 25-24-re kikapott Montenegrótól a Japánban zajló női olimpiai kvalifikációs kézilabda-világbajnokság harmadik fordulójában. Románia ellen harcolhatjuk ki a továbbjutást.

A Kazahsztán elleni győzelmet és a spanyoloktól elszenvedett vereséget követően lépett pályára Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata Montenegró ellenében.


Ahogy várni lehetett, kőkeményen védekeztek a montenegróiak, ám Tomori Zsuzsannáék jól kezelték a durva stílust, és ezúttal nem kezdtek rosszul. Bíró Blanka kimondottan jól védett, csapattársai pedig a spanyolok elleni találkozóval ellentétben ezúttal számos lendületes, gyors akciót vezettek, a szünet előtt mégis a montenegróiak vezettek egy góllal. A második felvonást rosszul indította a magyar csapat, továbbra is sok volt a rontott lövés, a szélekről és a belső posztokról egyaránt. Ezt gyors javulás, egy nagyszerű 4-0-s sorozat és fordítás követte, majd ismét jöttek a hibák, és Montenegró visszavette a vezetést, amit taktikus játékkal megtartott a végéig.

 

– Kissé bosszús vagyok, de még nagyon büszke. Voltak fizikai problémáink a vége felé, de ez is csak azt mutatja, hogy mindent megpróbáltunk. Igyekeztünk levenni a nyomást a lányokról, de sajnos így sem voltunk képesek azt játszani, amit tudunk. Az egyik legerősebb ellenféllel küzdöttünk a csoportban, de valami még hiányzott – mondta az M4 Sportnak Kim Rasmussen.


– Ha valakinek éppen jól megy, akkor annak kell segítenie a csapatot, ha most a szélsők voltak ilyen helyzetben, akkor nekünk kellett több helyzetet és lövést vállalni – mondta a hat gólt szerző Lukács Katalin jobbszélső.

Ezek után pénteken élet-halál harcot kell vívnia a csapatnak a románok ellen, igaz, előbb Szenegál következik. A középdöntőbe az első három helyezett kerül be.

Kapcsolódó Cikkek