2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Kecskemét

Nyílt nap az egyetemen

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Neumann János Egyetem nyílt napját november végén. A négy kar közül a gazdaságtudományi idén először mutatkozott be önállóan, már az új épületében.

Az épület aulájában ezúttal is olyan cégek állítottak fel standokat, amelyek duális partnerei az egyetemnek. A vállalkozások nagy része a Gazdaságtudományi Karnak otthont adó új Kecskeméti Campusban is kiállított. A felsőfokú tanulmányaik előtt álló diákok, gyakran családtagjaikkal együtt érkeztek az épületbe, ahol sok-sok program várta őket.


Lehetőségük volt bejárni az egyetem területét, ám ami még ennél is fontosabb előadások, illetve személyes beszélgetések keretében kaphattak tájékoztatást az ott folyó képzésekről. Az érettségi előtt álló fiatalokat szinte minden érdekelte, a legtöbben azonban a duális képzéssel kapcsolatban tettek fel kérdéseket, hiszen ennek a kecskeméti egyetemen, és ezen belül már a GTK-n is többéves hagyománya van.

Duális képzés

A duális képzésre jelentkezők száma dinamikusan növekszik a karon. 2016-ban 23 fővel indultak, jelenleg pedig már 89 hallgatójuk van. A Gazdaságtudományi Kar minden ötödik hallgatója már ezt a képzést választotta. Az érdeklődők figyelmét azonban felhívták arra, hogy az ide jelentkezőknek kétlépcsős felvételi eljáráson kell túljutniuk, vagyis a kar mellett a duális partnernél is felvételt kell nyerniük. A diákok nem véletlenül érdeklődnek intenzíven e képzés iránt, hiszen ha ezt választják, akkor már a képzés ideje alatt havi juttatásban részesülnek, és akár állásajánlatot is kaphatnak ha végeznek. Igaz ennek egy szoros időbeosztás az ára, meg kell felelni a vállalkozói elvárásnak, és a duális hallgatók számára rövidebb a nyári vakáció is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.