EUR: 355,08 Ft
CHF: 332,22 Ft
2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Extra

Ők a Fölszállott a páva 10 döntőse

Péntek este a végéhez ér a Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora, jön a döntő a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában hirdet győztest a zsűri. A közönség pedig arról szavazhat, ki legyen idén a nézők kedvence. 

A Debreceni Hajdú Táncegyüttes Utánpótlás Csoportja
Fotó: MTVA/ Váradi Levente

December 20-án kiderül, kik lesznek idén a Fölszállott a páva tehetségkutató négy kategóriájának legjobbjai a zsűri értékelése alapján, és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence. A nézők a műsor ideje alatt adhatják le voksaikat kedvenc produkciójukra sms-ben és a Médiaklikk Plusz mobilapplikáción keresztül.


 Az előző évekhez hasonlóan 48 produkció állt a Fölszállott a páva színpadára, akik közül a táncos szólisták és táncospárok kategóriájában Ifj. Mahovics Tamás Békésről, illetve Busai Borbála és Makula Zoltán Jászberényből jutott a döntőbe. A táncegyüttesek közül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes Utánpótlás Csoportja, a Vasi Kislegényczéh Szombathelyről és a miskolci Szinvavölgyi Néptáncműhely Prücskök Csoportja lép színpadra.  Az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában Szász Csanád László az erdélyi Körtvélyfájáról,  a Komári Puják Zalakomárról és a Szejke Barka testvérpár Hódmezővásárhelyről mutathatja meg újra tehetségét, míg a hangszeres szólisták és zenekarok közül Hajdu-Németh László Budapestről és Csapodi Tádé szintén a fővárosból jutott a döntőbe.

 A népzene, néptánc olyan ága a táncművészetnek, amikor a hagyományunkba lépünk bele. Valamit kapunk a múltból és viszünk magunkkal. A 21-ik században sem szégyelljük, hogy a népművészettel, hagyománnyal foglalkozunk” – árulta el Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója, aki a kispávákat a zsűri székéből segíti véleményével, tanácsaival. 


 A Fölszállott a páva zsűritagja, Zsuráfszky Zoltán azt vallja, hogy ami igazán számít, az nem az eredmény, hanem a megmutatás, a bemutatkozás és a jelenlét.  “A legapróbbak pedig örömmel tesznek eleget ennek, elhozva a Duna Televízió képernyőjére a magyar népművészet ezer arcát. Ám ami ennél is fontosabb, hogy tánc és zene közben – ahogy a gyerekek fogalmaznak – minden rossz elszáll, népviseletben járni pedig menő!-“

 A döntő sem marad meglepetések és sztárprodukció nélkül, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró Betlehemes című előadásából láthatnak a nézők egy részletet.

Kapcsolódó Cikkek