2020. július 10., péntek
Amália

Külföld

Orbán Viktor: Sikert értünk el

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország sikert ért el az Európa karbonsemlegességéről, és ennek költségeiről szóló tárgyaláson. A miniszterelnök szerint ezeket a költségeket nem terhelhetik a szegényebb államokra. Gulyás Gergely szerint ez az összeg 170 ezer forintra is rúghat fejenként.

– Magyarország klímabajnok, ezt Brüsszelben is elismerik. 1990-től számítva a szén-dioxid-kibocsátást leginkább csökkenteni tudó országok közé tartozunk. Tudjuk, hogy milyen fontos a klímaváltozás elleni küzdelem – fogalmazott a brüsszeli ülés után Orbán Viktor miniszterelnök, hozzátéve, hogy a magyarok azt is tudják, hogy ennek ára van.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök szerint az a kérdés, hogy ki fizeti majd a számlát, erről vitáztak csütörtökön éjszakába nyúlóan Brüsszelben.


MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

– Sikert értünk el, mert megteremtettük az esélyt, hogy az ezután meghozandó klímavédelmi szabályok olyanok legyenek, hogy ne a szegényebb országok és ne a szegényebb emberek fizessék meg ennek az árát. Az új szabályok legyenek olyanok, amelyek nem vesznek el pénzt a felzárkózást célul kitűzött országoktól. Olyan szabályokat hozhatunk meg, amely bátorítja a nukleáris energia felhasználását, és van esély, hogy olyan szabályokat alkossunk meg, hogy a klímavédelem ne eredményezze se az üzemanyag, se az élelmiszer árának növekedését – magyarázta Orbán Viktor.


Az Európai Tanács ülése után // After the meeting of the European Council

Az Európai Tanács ülése után // After the meeting of the European Council

Közzétette: Orbán Viktor – 2019. december 13., péntek

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek