2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Nagykanizsa

Országos jelentőségű a Giro

A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa –, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a Giro Hungary 2020 csapata.

A bajnoki trófea

Nagy Zsigmond, a sportügynökség ügyvezető igazgatója elmondta, a Giro májusi magyarországi rajtja hatalmas lehetőség az érintett városok számára, ezért is volt fontos, hogy személyesen találkozhattak a vezetőikkel.


– Országos jelentőségű eseményről beszélünk, ilyen szintű országúti versenyt először rendezhetünk. A Giro nem csupán a kerékpáros-társadalmat, hanem az egész országot megmozgatja majd – mondta, hozzátéve: a Nemzeti Sportügynökség szorosan együttműködik az érintett településekkel, amelyeknek igyekeznek a lehető legmagasabb szintű pénzügyi, jogi és sportszakmai hátteret nyújtani.

Róma, 2018. május 27.
Az összetettben vezető és rózsaszín mezt viselő Chris Froome, a Sky csapat brit versenyzője (k) a Giro d’Italia olasz országúti kerékpáros körverseny utolsó, 21. szakaszán Rómában 2018. május 27-én. (MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro)

Számokban

Az elmúlt években 181 óra élő közvetítésben és 445 adásban látták világszerte a Giro eseményeit. A 2018-as versenyről 520 fotóriporter és újságíró tudósított, nem beszélve az Eurosport élő közvetítéseinek értékéről – a népszerű sportcsatornán egy harminc másodperces reklámidő több millió forint. Jövőre az M4 Sport közvetítése is segíti majd a verseny ismertségének növelését.

Révész Máriusz, a Giro Hungary 2020 szervezőbizottságának elnöke, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos megerősítette: a Giro d’Italia hatalmas lehetőség minden érintett település számára, hiszen a világ figyelmét Magyarországra irányítja. Mint mondta, az elmúlt években több mint nyolcszázmillióan követték az olasz körverseny eseményeit, érdekes belegondolni, hogy ezek az emberek jövőre a magyarországi városokat és falvakat fogják látni a szakaszokon és a televíziók képernyői előtt. – Várható, hogy a települések között emiatt egészséges versengés alakul majd ki, sőt a kreatív megoldásokat, a legjobb ötleteket maguk a szervezők is díjazzák – tette hozzá.


 

Hol és mikor?

A 103. Giro d’Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest–Győr és Székesfehérvár–Nagykanizsa szakaszokra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

Santa Ninfa, 2018. május 9.
Enrico Battaglin, a LottoNL-Jumbo olasz versenyzője győz a Giro d’Italia olasz országúti kerékpáros körverseny ötödik, Agrigento és Santa Ninfa közötti 153 kilométeres szakaszán 2018. május 9-én. (MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek