EUR: 353,83 Ft
CHF: 333,41 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Ózd

Összekötő út a Szentkúthoz

Átadták a nógrádi kegyhely megközelítését biztosító új utat. Korábban a hívek méltatlan körülmények között jutottak el a szentkúti templomba és a rendezvényekre, hiszen át kellett utazniuk egy romos, elgettósodott településrészen.

A Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely megközelítését szolgáló út kialakítása a 21. sz. főút nógrádi  szakaszához kapcsolódik. Az új összekötő biztosítja a kegyhely megközelítését a 21. sz. főút irányából, mivel a korábban használt útcsatlakozás a főút bővítése miatt megszűnt.


Az új út 2×1 sávos kialakítású, 8 méter koronaszélességgel épült meg 629 méter hosszban. A Mátraverebély, Vasút út és a 21. sz. főút csatlakozásánál kialakított turbókörforgalom északi ágához csatlakozva indul, keleti irányból elkerüli a település ingatlanjait, végül a tervezési szakasz végén csatlakozik a meglévő útszakaszhoz.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, uniós és hazai forrás felhasználásával valósult meg.

Fotó: Közút
Képalá: A bekötő út elkerüli Mátraverebélyt

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.