2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Hódmezővásárhely

Öt halott a vásárhelyi paplakban

A Németh László Városi Könyvtár falai között bemutatták Herczeg Sándor legújabb könyvét, aminek az Öt halott a vásárhelyi paplakban címet adta az írója. A kötetben szereplő haláleseteket még senki nem foglalta ilyen módon össze, így Herczeg Sándor írása hiánypótló a város történelmében.

A Németh László Városi Könyvtár széksorai teljesen megteltek, hiszen rengetegen voltak kíváncsiak a vásárhelyi gyilkosságok, és az elkészült könyv háttértörténeteire. A könyv az elmúlt 150 év hódmezővásárhelyi gyilkosságait dolgozza fel, ezek közül Nagy Béla református lelkész és családja, illetve az ő haláluk lett a címadó történet.


Rajong a bűnügyekért

– Gyerekkoromban is rengeteg bűnügyi könyv volt otthon, már akkor érdekelt ez a téma. Nem azzal akartam kezdeni, hogy hódmezővásárhelyi bűncselekményekről írok, hanem először olyan magyarországi bűnözőkkel foglalkoztam, akiket tényleges életfogytiglanra ítéltek. Utána elkezdtem felkutatni ezeket a haláleseteket, ami nem minden esetben volt egyszerű, hiszen általában monogramokat kaptam csak, illetve a sírhelyeket is nehéz volt megtalálni – mondta el Herczeg Sándor.

A bemutatón Krupincza Mia beszélgetett a könyv szerzőjével. Az Öt halott a vásárhelyi paplakban már nagy sikernek bizonyul, hiszen rengeteg embert érdekelnek Vásárhely sötét történetei. Aki kíváncsi a részletekre, megvásárolhatja a könyvet a Líra könyvesboltban (Andrássy út), illetve a H-Forma Kereskedőházban.

Hiánypótló kötet született a vásárhelyi gyilkosságokról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.