2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Hódmezővásárhely

Óvónőket láttak vendégül az elsősök

Újra találkoztak egykori óvónőikkel a Szent István Általános Iskola elsősei. A cél az volt, hogy az intézmény megmutassa, mennyit fejlődtek a gyerekek az elmúlt hónapokban.

– Ez a találkozás mindig fontos az elsősök életében, mivel ők még félig az óvoda világában élnek, és ilyenkor kicsit visszapillanthatnak arra az időszakra. Mi pedig megmutatjuk, hogy mennyit fejlődtek az iskolakezdésük óta – mondta Walterné Böngyik Terézia. A Szent István igazgatója hozzátette, ez az esemény bizonyítja, hogy az óvoda és az iskola szorosan együttműködve elvégezheti a gyerekek korai fejlesztését úgy, hogy a diákok már közel azonos készségekkel vágjanak neki a felsőbb osztályoknak.


Az intézménybe a város összes óvodájából érkeztek óvodapedagógusok. Ez az alkalom egyébként szakmai napot is jelent, ugyanis a Szent Istvánban minden elsőst megvizsgálnak egy úgynevezett difermérés, azaz korai készségvizsgáló rendszer által. Összesen hét területen állapítják meg, hogy egy-egy kisdiák milyen értelmezésre, elemi számolásra, társas kapcsolatokra és milyen szintű beszédre képes. Az eredményeket az óvónők és a tanárok az ilyen rendezvényeken értékelik ki és beszélik meg az észrevételeket, felvetéseket.

Fontos időben elkezdeni

Walterné Böngyik Terézia még elmondta, többek között ezért tartja fontosnak, hogy a kicsik háromévesen óvodába kerüljenek, ugyanis a szakemberek által hatéves korukra jellemzően már nincs gondjuk az iskolában a képességeikkel.

A kisiskolások kicsit újra óvodásoknak érezhették magukat.

Kapcsolódó Cikkek