2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Egyéb Sopron

Rákász Gergely Sopronban!

December 19-én, 19 órától ismét Sopronban lép fel Rákász Gergely koncertorgonista az Árpád-házi Szent Margit-templomban.
A művész immár 20 éve, minden decemberben turnéra indul. Idén is egy színes, nagyjából 300 évet átölelő műsorral érkezik a koncertorgonista a leghűségesebb városba az angol királyi udvarból indulva, Bach zsenialitásán át, két istenség nászáig, a világokat teremtő ősrobbanásig! Műsoron Bach-, Holst-, Berlioz-művek.
A látványkoncerten kifejezetten ügyelnek az esztétikai megjelenésekre, miközben zenetörténeti narráció és vetítés színesíti az estet.
Rákász Gergely idén is sűrű évet zár, hiszen elindította a Rákász Gergely Alapítványt, amely határon túli kis településeken (szórványban) élő magyar közösségeknek szervez hangversenyeket. Az orgonista minden megvalósult koncertre úgy tekint, mint egy-egy öltésre két elszakított nemzetrész között a művészet erejével. Az alapítvány munkájában többek között olyan világsztárok vállaltak hangversenyeket, mint Bogányi Gergely zongoraművész vagy Sárik Péter dzsesszzongorista, de elsők között mondott igent Boros Misi és Szüts Apor is a Virtuózokból. Az alapítvány védnökei Zichy Eszter grófnő és Tolvaly Ferenc író.

Rákász Gergely – Karácsonyi történetek
December 19., 19 óra
Árpád-házi Szent Margit-templom

Fotó: Rózsa Erika


Kapcsolódó Cikkek