EUR: 353,68 Ft
CHF: 330,92 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Miskolc

Rendhagyó karácsonyfa a Városháztéren

Különleges installációt készített a szeretet jegyében a miskolci önkormányzat. Húsz tonna tűzifa felhasználásával egy közel 11 méter magas Adományfa díszeleg idén karácsonyfa helyett a város főterén.

Nemzetközi alkotócsoport készítette a rendhagyó karácsonyfát – fotó: Lokál

A Miskolci Advent ez évi legfőbb célja, a rászorulók segítése, hogy mindenki méltóképp ünnepelhessen, hogy minden gyermeknek boldog karácsonya lehessen. Ezen célkitűzés szolgálatában, ezúttal nem élő fenyő áll majd a városháza főterén, hanem egy különleges, úgynevezett „Adományfa” – írta közleményében a városháza.


Az Adományfa fogalmát a Hello Wood alkotócsoport teremtette meg még 2014-ben, mely azóta bejárta a világot. Lényege, hogy egy általuk készített faszerkezetre építik a karácsonyfát formázó installációt, mely többtonnányi tűzifahasáb művészi összerendezése.

– Adományfát először 2014-ben a budapesti Erzsébet téren állítottunk fel. Ezek az installációk a közösségi együttlét és az egymásra figyelés fontosságára hívják fel a figyelmet – mondta Huszár András, a Hello Wood társalapítója.

Adományfa a rászorulóknak

Az Adományfa nem csupán a karácsonya tisztségét tölti be újragondolt változatban, hiszen karácsony elteltével elbontják, és a tűzifa hasábok rászoruló családokhoz kerülnek.

Kapcsolódó Cikkek