EUR: 353,18 Ft
CHF: 327,90 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb XVI.kerület

Robotokkal, banyákkal és tengeri szörnyekkel kezdődik az új év

Az év első, kifejezetten gyerekeknek szóló kiállítás nyílik január 4-én a Corvin Művelődési Házban, ahol Molnár Jacqueline könyvillusztrációit nézhetik meg az érdeklődők. Írják már most be a naptárba a dátumot!

Könyvillusztrációkat nézhetnek meg a gyerekek

Molnár Jacqueline illusztrátor kétlaki művész: Magyarországon és Spanyolországban él és alkot.  Több mint 40 mesekönyv illusztrátora, Lázár Ervin meséinek újrarajzolója. Illusztrálta Lackfi János köteteit, Nemes Nagy Ágnes, Vörös István, Ijjas Tamás verseit, valamint, Molnár T. Eszter és Szakács Eszter meséit. Munkáit a magyar közönség mellett világszerte megtekinthették csoportos és egyéni kiállítások keretében Olaszországban, Finnországban, Németországban, Spanyolországban. Az általa illusztrált könyvek megjelentek Koreában, Bulgáriában, Nagy Britanniában, Hollandiában, Spanyolországban és az Amerikai Egyesült Államokban.  A látogatók a kiállításon személyesen találkozhatnak az illusztrátorral, beletekinthetnek a legújabb kötetekbe, alkalom nyílik dedikációra és közös, kreatív alkotásra is.


 

Itthon és külföldön is tanult

Molnár Jacqueline illusztrátor kétlaki művész: Magyarországon és Spanyolországban él és alkot

Jacqueline a Magyar Iparművészeti Egyetemen (ma MOME) szerzett diplomát 1998-ban animáció–grafika szakon. Soros-ösztöndíjasként tanult Amszterdamban és Barcelonában, diákcsere keretében pedig Groningenben. A Pannóniafilm Kft. Grácia Alkotócsoport tagja volt éveken keresztül. Jelenleg mesekönyv-illusztrálás mellett a veszprémi Kabóca Bábszínházban működik közre díszlet- és bábtervezőként. Számos hazai és nemzetközi díj birtokosa, Robotok című könyve a Szép Magyar Könyv 2017 versenyen oklevelet nyert.

 

Kapcsolódó Cikkek