2020. július 04., szombat
Ulrik

Sport

Ronaldinho is tapsolt a teqball-vb magyar aranyérmeseinek

Kettős magyar győzelemmel született a budapesti teqball vb-n. Az egyéniben Blázsovics Ádám, párosban a Blázsovics, Bányik Csaba duó nyert. A torna sztárvendégei – Ronaldinho, Puyol, Nuno Gomes, Simao Sabrosa és William Gallas – az új Teqball asztalt is népszerűsítették.

Telt ház fogadta vasárnap a Vasas új Fáy utcai sportcsarnokában a vb-re kilátogatókat. Rosszmájú megjegyzések szerint az egyre népszerűbb teqballra többen voltak kíváncsiak, mint a szomszédos Illovszky-stadionban a Vasas-Dorog labdarúgómérkőzésre. Igaz, az csak NB II-es meccs volt, míg az előbbi mégiscsak egy vb.


Az új sportág növekvő népszerűségét jelzi, hogy a budapesti világbajnokságon 58 ország 161 teqball játékosa mérte össze tudását. A 150.000 dollár (45 millió forint)  összdíjazású versenyt a torna díszvendége, a világhírű futball legenda, Ronaldinho nyitotta meg, aki nemcsak személyes jelenlétével emelte az esemény rangját, de a Vasas Fáy utcai új sportcsarnokában rendezett finálék között az új Teqball LITE asztalt is bemutatta. A brazil csillag egyébként megadóan tűrte, hogy mindenki vele akart szelfit készíteni, de nagy sikert arattak az esemény rangját emelő világcsillagok is. Ronaldinho mellett a teqball nagykövete, Barcelona korábbi ásza, Carles Puyol, és egykori csapattársa, a portugál Simao Sabrosa, a Benfica volt csatára, Nuno Gomes és William Gallas, a Chelsea és az Arsenal korábbi francia hátvédje.

Egyébként a vb-t nyitó sajtótájékoztatón Ronaldinho a Lokál munkatársának a kérdésére elárulta, hogy azért állt a teqball mögé, mert “szinte  az első pillanatban lenyűgözött a játék. Imádom a labdával kapcsolatos játékokat, otthon is sokat vagyok teqball asztalomnál. S persze közeli, jó barátság köt a teqball családjához, és én is a család tagjának érzem magam”.


Fotó: Cser Dániel

A vb férfi egyes döntőjében Blázsovics Ádám nagy csatában 2-0-ra verte a lengyel Adrien Duszakot. A párosok versenyében Bányik Csaba Blázsovics Ádám oldalán szerezte meg a vb-aranyat. A vegyes párosok fináléjában is volt magyar egység, ám a Janicsek Zsanett, Bányik Csaba kettőst 2-1-re verte a brazil Natalia Guitler, Marcos Viera brazil kettős. A mezőny sokszínűségét mutatja, hogy a vb legfiatalabb játékosa az izraeli vegyes páros férfi tagja, a 9 éves Maor Ankona, a legidősebb pedig az 50 esztendős, olasz színekben szereplő Indrit Bejtaga volt.

A versenyzők száma is nőtt az idén, ráadásul a teqballra kíváncsi sportdiplomaták és sportvezetők közül százan érkeztek fővárosunkba”– nyilatkozta Borsányi Gábor, a FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) elnöke.

A minden tekintetében sikeres világbajnokság látványos, egyedülálló záróünnepség keretében megtartott izgalmas döntőit Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg. „Magyarország a teqball szülőföldje. Büszkén mondhatjuk, hogy ez ismét valami, amit a magyarok tettek hozzá az egyetemes sportkultúrához. A magyar kormány elkötelezett a sport, s az általa elérhető életminőség javítása mellett” – jelentette ki a miniszter.

Kapcsolódó Cikkek