EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb X.kerület

Ronaldinhót hozta a Mikulás

A világbajnok brazil labdarúgó, Ronaldinho volt a sztárvendége a budapesti teqball-világbajnokságnak, amelyet péntektől vasárnapig tartottak a budapesti Hungexpo területén. A klasszis még egy Puskás-mezzel is gazdagodott.

A testőrök azért engedtek néhány aláírást (Fotó: Cser Dániel)

Borsányi Gábor, a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) elnöke, a teqball társalapítója az esemény sajtótájékoztatóján elmondta: a sportág harmadik vb-jén a tavalyi 42-vel szemben már 58 nemzet vett részt, közel 150 sportolóval. Tájékoztatása szerint a vb összdíjazása 150 ezer dollár.


− Célunk a sport általi értékteremtés, valamint az, hogy bebizonyítsuk a fiataloknak: egy magyar ötlettel is meg lehet hódítani a világot − jelentette ki Borsányi Gábor, aki ráadásul a közönségkedvenc Ronaldinhót is újra hazánkba tudta csábítani.

A technika a régi (Fotó: Cser Dániel)

A végig testőrök által védett sztár egy Puskás feliratú, 10-es számú meggypiros nemzeti mezt vett át Menczer Tamás államtitkártól, akinek a brazil futballcsillag a szervezők nevében egy teqballasztal makettjét adta át. Ronaldinho elárulta: azért vállalta, hogy a teqball nagykövete legyen, mert az első pillanatban lenyűgözte őt a játék. − Imádom mindazt, ami a labdával kapcsolatos, emellett jó barátság köt a teqball családjához, így én is a tagjának érzem magam − mondta.

A legendás mez a legenda kezében (Fotó: Cser Dániel)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.