EUR: 336,70 Ft
CHF: 316,78 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb Szolnok

Rotációs kapák versenye

A rotációs kapákról az embernek általában nem a versenyzés jut az eszébe, pedig ilyen is van, méghozzá Tiszajenőn. Idén már második alkalommal rendeztek rotációskapa-versenyt, amely most a község fennállásának 65. évfordulója előtt tisztelgett.

Az utánfutóval felszerelt kapálógépekkel egy szalagokkal kijelölt pályán haladhattak végig a versenyzők, útközben pedig különböző feladatokat kaptak. A cél a minél gyorsabban, minél kevesebb hibaponttal való áthaladás volt, a győztest pedig idén is egy házilag összeeszkábált, rotációs kapát ábrázoló kupával, úgynevezett Rota Kupával díjazták. A verseny után még több program várta a látogatókat a művelődési házban, ünnepi köszöntő, iskolások fellépése és disznótoros is volt a kínálatban. A verseny ötlete tavaly fogalmazódott meg egy helyi lakos fejében, aki az interneten látott hasonló megmérettetéseket; úgy tűnik, az ötlete bevált, mert idén is bőven akadtak jelentkezők és szurkolók is.


Molnár Judit

A versenyzők egy feladatokkal teli pályán haladhattak végig
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Sokan szurkoltak a versenyzőknek
Fotó: Kiss János

A dobogósok
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.