2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb Szolnok

Rotációs kapák versenye

A rotációs kapákról az embernek általában nem a versenyzés jut az eszébe, pedig ilyen is van, méghozzá Tiszajenőn. Idén már második alkalommal rendeztek rotációskapa-versenyt, amely most a község fennállásának 65. évfordulója előtt tisztelgett.

Az utánfutóval felszerelt kapálógépekkel egy szalagokkal kijelölt pályán haladhattak végig a versenyzők, útközben pedig különböző feladatokat kaptak. A cél a minél gyorsabban, minél kevesebb hibaponttal való áthaladás volt, a győztest pedig idén is egy házilag összeeszkábált, rotációs kapát ábrázoló kupával, úgynevezett Rota Kupával díjazták. A verseny után még több program várta a látogatókat a művelődési házban, ünnepi köszöntő, iskolások fellépése és disznótoros is volt a kínálatban. A verseny ötlete tavaly fogalmazódott meg egy helyi lakos fejében, aki az interneten látott hasonló megmérettetéseket; úgy tűnik, az ötlete bevált, mert idén is bőven akadtak jelentkezők és szurkolók is.


Molnár Judit

A versenyzők egy feladatokkal teli pályán haladhattak végig
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Sokan szurkoltak a versenyzőknek
Fotó: Kiss János

A dobogósok
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.