EUR: 336,87 Ft
CHF: 314,37 Ft
2020. január 24., péntek
Timót

Extra

Senkinek nem kellettek a 20 milliós Rambo-kések

Elárverezték Andy Vajna féltve őrzött kincseit. A bevétel kicsivel több 88 millió forintnál, amelynek egy részét a filmmogul özvegye, Vajna Tímea jótékonysági célra ajánlotta fel. A szivarfüstös Bentley és a Munkácsy-kép kelt el a legdrágábban, de rengeteg tárgyat jóval a kikiáltási ár fölött vittek el, ugyanakkor az ikonikus Rambo-késeket senki sem vitte haza. Ezekre még két hétig bárki lecsaphat.

Andy Vajna személyes tárgyai, bútorai, filmes relikviái és legféltettebb kincsei, emlékei is kalapács alá kerültek szombaton. A filmmogul korán elveszített fiának, Justinnak írt levele és bélyegei jóval a kikiáltási ár fölött, 600 ezer forintért keltek el, ugyanígy a „Rambo – Első vér” filmzenei kottája, amely 1,1 millió forintért talált gazdára. Ezek kikiáltási ára 34 és 38 ezer forintról indult. Andy Vajna egyik legjobb barátja, Arnold Schwarzenegger dedikált fotója is rekordáron, 700 ezer forintért kelt el. Ennek kikiáltási ára 95 ezer forint volt.


Bentley Continental GTC – 15 millió forint
A filmmogul imádott Bentley-jét már szombaton hazavihette a szerencsés licitáló. – Andy autójának még megvan a szivarillata, ha pedig beül valaki, érezheti a malibui, Los Angeles-i napfényt – mondta Vajna Tímea korábban a Mokkában.

Fotó: Cser Dániel

 

Rambo-kések – nem keltek el 
Andy Vajna három Rambo-filmet is rendezett, az ezekből ismert és Sylvester Stallone által használt híres kések a producer legféltettebb kincsei voltak. Kikiáltási áron, 20 millió forintért azonnal le is csapott rá egy online licitáló, később azonban azt állította, hogy tévedés történt. Ugyanakkor a kések még két hétig elérhetők.


Fotó: Cser Dániel

 

Munkácsy-kép – 28 millió forint
Az aukció legdrágább tétele Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című festményéhez készült, tanulmányfejeket ábrázoló képe, amely 19 éve került Andy Vajna birtokába. Az aukción pillanatok alatt elkelt, kikiáltási áron.

Fotó: Cser Dániel

 

Szivartartó doboz – 420 ezer forint
Andy Vajna egyik legkedvesebb szivartartója Thaiföldről származik. Ebben tartotta kedvenc szivarjait, és a doboz mindig az íróasztalán volt.

Cser Dániel

 

Minden ami Aktuális!

Kapcsolódó Cikkek

  • Zarándokvonatokat indít a MÁV

    Zarándokvonatokat indít a MÁV

    2020-ban újra robognak a zarándokvonatok a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésének keretében. A ma már hagyományos, a csíksomlyói pünkösdi búcsúba induló Boldogasszony zarándokvonat és a lengyelországi Czestochowába tartó Fekete Madonna zarándokvonat mellett a hercegovinai Medjugorjéba is indul októberben vonatos zarándoklat.