2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Szekszárd

Süli János miniszter is beszámolt a közgyűlésen

Idei utolsó ülését tartotta az elmúlt napokban a Tolna Megyei Közgyűlés. Ezúttal éves beszámolókat, összefoglalókat hallhattak a jelenlévők. Mindemellett Süli János miniszter a Paks II. projekt aktuális ügyeiről adott tájékoztatást. Fehérvári Tamás elnök bejelentette, hogy a miniszteri tájékoztatók rendszeresek lesznek a jövőben, tekintettel a beruházás rendkívüliségére.

Süli János miniszter a Paks II. projekt aktuális ügyeiről adott tájékoztatást Fotó: Tolna Megyei Önkormányzat

A Tolna megyei önkormányzat sajtóközleményéből megtudtuk, hogy a megyei önkormányzat idei költségvetésének szokásos, negyedévi felülvizsgálata is megtörtént. Ebből kiderült, hogy új forrásoknak köszönhetően mintegy 28 millió forinttal növekedett az 1,311 milliárdos büdzsé. Dr. Balázs Gábor megyei katasztrófavédelmi igazgató is beszámolt a szervezet idei, októberig tartó munkájáról. Dr. Say István, a Tolna Megyei Értéktár Bizottság elnöke is ellátogatott az ülésre, és örömmel jelentette be, hogy a megyei értéklajstromon összesen 425 érték szerepel. Az Értéktár Bizottság új tagjának Ódor János megyei múzeumigazgatót választotta meg a testület. A közgyűlés többek között elfogadta a klímairoda működéséről szóló tájékoztatót, jövő évi munkatervét, illetve külügyi tervét. Utóbbit illetően Tolna megye testvérkapcsolatai kerültek a fókuszba, melyek közül a Hargita–Tolna-együttműködés bizonyul rendkívül aktívnak. Alapítványi támogatásokról is döntöttek: a Bonyhádi Matematikai Tehetségfejlesztő Közhasznú Alapítvány, és a Szekszárdi I. Béla Alapítvány részesültek 100-100 ezer forintban – taglalta a közlemény.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.