EUR: 354,96 Ft
CHF: 331,21 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Érd

Szabó Lauráék is ott lehetnek az olimpián!

A gyenge világbajnoki szereplés ellenére a magyar női kézilabda-válogatott még esélyes az olimpiai részvételre. Sajnos csak a 14. helyen végzett a három érdi játékossal felálló Rasmussen-csapat a 24. női kézilabda-világbajnokságon Japánban. A svédek hetedik helyének köszönhetően azonban márciusban mégis olimpiai selejtező tornát játszhatnak a magyarok.

Magyarország-Argentína meccsen a világbajnokságon Kiss Niki, az Érd jobbátlövője 5 gólt lőtt. Fotó: MKSZ

Magyarország is indul a 2020-as tokiói olimpia márciusi selejtezőtornáján, bár nem magunk vívtuk ki a szerepléshez való jogot. A magyar válogatott sajnos nem jutott tovább a selejtező csoportjából. Ez az eredmény azt jelentette, hogy azoknak az országoknak kellett drukkolnunk a további vb-mérkőzéseken, amelyek a tavalyi Európa-bajnokságon a magyar válogatott előtt végeztek. (Oroszország, Hollandia, Románia, Norvégia, Svédország.)


Mivel Magyarország a franciaországi Eb-n a 7. helyen végzett, így nagyon várta mindenki a svédek hetedik helyért játszott utolsó mérkőzését Németország ellen a világbajnokságon. A péntek 13-a szerencsét hozott végül a magyar válogatottnak, köszönhetően a Svédország parádés játékának. A hazai kézilabdabarátok úgy szurkoltak a skandinávoknak, mintha a mieink játszottak volna. Végül – a korábbi érdi légiós, Jamina Roberts négy góljának is köszönhetően – a kék-sárgák 11 góllal kiütötték a német válogatottat (35-24). Ezzel életben maradtak a magyar olimpiai remények, viszont Németország már biztosan nem lesz ott a tokiói olimpián.

A magyar válogatott mérkőzéseinek eredményei a világbajnokságon.

Kim Rasmusssen és a magyar válogatott játékosai is nagyon örültek a svéd győzelemnek a csalódást hozó magyar szereplést követően. A hazai sajtóban már számtalan találgatás látott napvilágot, és a kapitány fejét is követelték. Sokan megkérdőjelezték szakmai indokoltságát a junior korú lányaink mély vízbe dobásának a japán világbajnokságon. Az Érd fiatal beállója, Szabó Laura viszont végig nagyon jól játszott első felnőtt-világbajnokságán, ahogy Kiss Niki is a jobbátlövőben.


Szabó Laura, az Érd válogatott játékosa az argentinok elleni mérkőzésen 3 g. Fotó: MKSZ

Olimpiai álmok

Az Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat – a negyedik román és a hetedik magyar – szerzett részvételi jogot az olimpiai selejtezőre, amely nem vívta ki az olimpián vagy a kvalifikációs tornán való szereplés lehetőségét a Japánban rendezett vb-n. A magyar együttes csak a 14. helyen végzett Japánban, így ez lesz az utolsó esélyünk kijutni Tokióba. Az olimpiai selejtezőt március 19–22. között rendezik Kína, Szerbia, Magyarország, és a világbajnok bronzérmes Oroszország részvételével. A magyar szövetség is jelentkezett házigazdának.

A magyar válogatott eddig hatszor vett részt olimpián, legutóbb 2008-ban. Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerződése az olimpiai ciklus végéig szól ugyan, de a Nemzetközi Kézlabda Szövetség (IHF) a magyar kapitányt eltiltotta mindennemű edzői tevékenységtől etikai vétsége miatt. Az MKSZ az IHF fegyelmi eljárásának függvényében fogja meghozni döntését, maradhat e a dán mester.

 

Jótékonysági felhívás a december 29-i kézilabda mérkőzésre!
A karácsony a szeretetről szól címmel klubunk adománygyűjtést szervez az érdi Móra Ferenc Általános Iskola részére,                                   ahol hátrányos helyzetű gyermekek tanulnak.
Arra kérünk minden szurkolót, hogy hozzon magával egy, vagy akár több
plüssállatot, társasjátékot a december 29-i, ÉRD-Alba Fehérvár KC mérkőzésünkre!
Az összegyűjtött játékokat a mérkőzés után ünnepélyesen átadjuk a Móra Ferenc Általános Iskola képviseletében érkező tanároknak és a gyermekeknek! (Érd Handball)

 

Az Érd mérkőzései 2020. január-februárban.

Kapcsolódó Cikkek