2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb XVII.kerület

Százezreket gyűjtöttek a rászorulóknak a koncerten

Teltházas koncerttel emlékeztek az ősszel elhunyt polgármesterre barátai és tisztelői a Vigyázóban. A novemberi koncert bevétele a korábban Riz Levente által is támogatott, rászoruló kerületi nagycsaládosokat segíti az ünnepek közeledtével.

Gyorsan elfogytak a jegyek a Riz Levente emlékkoncertre, amelynek nyitánya igen emelkedett hangulatúra sikeredett, a komolyzenei felütést követően, az idő előrehaladtával viszont egyre oldottabb lett a hangulat. A megszeppent csendtől a könnyekkel átitatott mosolyokig jutott el a nézőközönség, ahogy a háromórás műsor végén felállva, vastapssal búcsúzott még egyszer Leventétől. A koncerten felcsendültek egyebek mellett természetesen a Riz Levente és Barátai (RLB), majd a legutóbbi zenekarának, a MégEgyKörnek a dalai is. A legszívbemarkolóbb pillanatokat az a két videó okozta, amikor újra láthatták és hallhatták az egybegyűltek Leventét játszani és énekelni, főleg a saját kertjében előadott Nélküled című dal feldolgozását volt nehéz végighallgatni.


300 ezer a családoknak

Abaházi Csaba, a MégEgyKör frontembere és régi jó barát elárulta, Levente minden karácsony előtt saját fizetéséből a helyi rászoruló nagycsaládosokat támogatta, hogy legalább a karácsony valamivel gondtalanabbul teljen számukra. Ezt a hagyományt követve a szervezők a koncert bevételét, amely meghaladta a háromszázezer forintot, erre a nemes célra ajánlották fel.

Lesz folytatás

Az emlékkoncertet a tervek szerint minden évben megrendezik a jövőben, valamint a MégEgyKör is megmarad, és év elején koncertet is ad. A színpadon mindig ott lesz Levente felszerelése rajta a banda zászlajával.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.