EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Pécs

Százharminc programmal készülnek a karácsonyra

Mintegy 130 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet november 29. és december 23. között rendeznek a Széchenyi téren.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szerint a 130 programot kínáló rendezvény során koncertek, mesék, finomságok és adventi kórusok teszik hangulatossá a pécsi belvárost.


A város főterén felállított színpadon fellép többek között a Mecsek Kórus és az eMeRTon-díjas Four Fathers; utóbbi tagjai  a capella énekelnek a karácsony szellemében spirituálékat, bordalokat, slágereket, gyermekdalokat. Kiemelkedik a zenei programok közül a JaMese zenekar december elsején hallható koncertje, amely Szabó T. Anna Adventi kalendáriumának megzenésítésére épül.

Minden évben visszatérő programelem a vasárnaponként rendezett gyertyagyújtás, az adventi mesetár, valamint a Pannon Zenebaráti Kör négy kis koncertje: a Dzsászti Énekstúdió és a Vizin zenekar muzsikusai a városháza erkélyéről zenélnek a közönségnek minden vasárnap este fél hattól. Emellett új dalokkal, friss műsorral jelentkeznek Varga Ildikó tanítványai is szombatonként.


December 5-én és 6-án a Mikulással is találkozhatnak a gyerekek Pécs főterén, a nagyszakállút Luna, a pécsi állatkert lámája is elkíséri Miklós napján, két nappal később pedig Mikulás-ruhába öltözött motorosok lepik el a Széchenyi teret.

Emellett betlehem, a finom falatok és a forró italok is gondoskodnak a karácsonyi hangulatról.

A pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár részletes programjai megtalálhatóak a www.pecsprogram.hu internetes címen.

Advent idején látogatható a pécsi székesegyház

A székesegyház belső tere december 1-jétől lesz ideiglenesen újra látogatható, január 6-ig vasárnapi- és ünnepi szentmiséknek, illetve hajnali szentmiséknek (roráte) ad helyet. A rorátékra december 2–23. között reggel hatkor várják a híveket. A december 24-i éjféli szentmise, a 25-i délelőtti ünnepi szentmise, a 29-i Szent Család ünnepi szentmise, valamint az év végi hálaadó szentmise szintén a székesegyházban lesz. Hétköznap a szentmiséket – az elmúlt két hónaphoz hasonlóan – a Széchenyi téri Belvárosi-templomban tartják.

Kapcsolódó Cikkek