EUR: 353,83 Ft
CHF: 333,41 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb Szombathely

Székely János megyés püspök ünnepi gondolatai

Isten a csendben érkezik

Karácsonykor a világ rohanása néhány napra alábbhagy. A családok odaállnak a karácsonyfa köré, körülülik az ünnepi asztalt. E néhány napra talán alábbhagy az idegesség, a zaj, a torzsalkodások keserűsége. E néhány napra kinyílik sok emberi szív a szeretet titka, Isten felé.


Székely János megyés püspök  az elcsendesedés fontosságáról beszélt Fotó:CSG(archiv)

Így írja a Bölcsesség könyve: „Amikor a mindenségre mély csend borult, és az éjszaka sietős útjának közepén tartott, Mindenható Szava harcos módjára ott termett az égből, királyi trónjáról a pusztulásra szánt föld közepén…” (Bölcs 18,14–15) Isten csendben érkezett. Ma is azok számára nyílik meg a karácsony titka, akik tudnak elcsendesedni, meghallani az Ő halk kopogását a lelkük ajtaján, ajtót nyitni Neki.

Karácsony arra hív, hogy ki-ki letegye a bűneit, és tiszta szívvel fogadja be a hozzánk érkező Üdvözítőt. Arra hív, hogy odatérdelj Krisztus jászola elé, és beengedd lelkedbe az Ő szelíd fényességét.


„Karácsony arra is jó alkalom, hogy kifejezzük szeretetünket egymás iránt. Milyen szép lenne, ha az ajándék mellé a férjek-feleségek egy kis levelet is odatennének a házastársuknak arról, hogy mi mindent szeretnek benne, hogy kérik az ő bocsánatát az év során elkövetett hibáikért, arról, hogy mi mindenért hálásak neki.”

Karácsony alkalom arra, hogy gondoljunk a szegényekre, hogy szebbé tegyük egy-egy rászoruló család ünnepét.

Próbáljuk meg ne csak szavakban megélni a karácsonyt Fotó: MTI/Mónus Márton

Kívánom minden családnak, idősebb testvéreinknek, a fiataloknak, a gyermekeknek, hogy ilyen igazi karácsonyunk legyen: ne csak szavakban, hanem a valóságban is befogadjuk a ma is érkező Üdvözítőt!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.