2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Szombathely

Szentmisét tartott az új egyetemi lelkész

Dr. Perger Gyula atyát nevezte ki a megyéspüspök a szakkollégium spirituálisává és egyetemi lelkésszé. Az intézménnyel közös első szentmiséjét a szakkollégium kápolnájában tartotta.

Dr. Perger Gyula egyetemi lelkész a szakkollégium kápolnájában tartott szentmisét Fotó: Gaspari Gábor

A kezdőéneket követően Gulyás Bálint, a Diákbizottság elnöke köszöntötte Gyula atyát. A szentmise homíliájában dr. Perger Gyula atya a lényegi kérdést tette fel: És ti kinek tartjátok Krisztust? – Nem szabad elfelejtenünk, hogy Jézus az esendő emberben is a teremtményét látja, akiért életét adta. Biztosak lehetünk abban, hogy Jézus szeretete minden pillanatunkban támogat minket, és nem hagy magunkra sosem – fogalmazott. A szentmise óta a szakkollégiumi kápolna örökmécsesének lángja ismét világít.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.