EUR: 353,31 Ft
CHF: 328,76 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Sport

Fájó vereség: Spanyolország-Magyarország 29:25

Sajnos nem túl jól kezdtük a mérkőzést Spanyolország ellen. Kim Rasmussennek már a 6. percben ki kellett kérnie első idejét, ugyanis egy sima 4:0-ás rohanással kezdte ellenfelünk.

Spanyolország-Magyarország a félidőben. Fotó: MKSZ

Az időkérést jót tett és Lukács Vica meglőtte a csapat első gólját és saját 100. gólját a válogatottban. A magyar csapat védekezése végig az első félidőben rosszul működött. A kapusteljesítmény sem segített és elöl sorra elszórtuk a labdákat. Ugyan három gólra feljöttünk, de a félidő végére ismét visszaállt az 5 gólos különbség. A mérkőzés egyelőre nem a magyar válogatottnak áll. Az első félidőben Tóvizi Petra játéka volt kiemelhető, három gólt lőtt. A 18 kapott gól jól mutatja, hogy a védekezésünk nem állt össze.

Nerea Pena csak a második félidő elején lőtte meg első gólját, de társai helyette is parádéztak. Emberhátrányban Pena egy kínaival ismét betalált a hatodik percben ( 21:17). A kilencedik percben Kim Rasmussennek ismét időt kellett kérnie. Egyre keresi a jó felállást a magyar kapitány, de az átlövőinknek és irányítónak sem ment eddig a játék. Kovacsics Anikót a 39. percben kiállították. (22:17). Pena feltámadt első félidei sikertelensége után és a 41. percben már a harmadik gólját lőtte a második félidőben. A magyarok nyitott védekezést választottak ezután, mire a spanyol kapitány rögtön időt kért 23:17-es állásnál. Kovács Anna hetest hibázott, miután Barbosát harmadik kiállítása után végleg leküldték a pályáról.


magyar szurkolók Japánban

Bíró Blanka szerencsére elkapta a fonalat, sorra védte a ziccereket, miközben elöl Vámos szó szerint átment a falon és gólt lőtt ( 24:18). Van még negyed óra javítani. Tomori kiállítása után a 46. percben Bíró Blanka kétszer is kivédi  korábbi csapattársa, Pena hetesét, amiből erőt merítettünk volna, de kaptunk ismét egy üres kapus gólt. Ekkor, hét gólos hátrányban 13 perccel a vége előtt kikérte a magyar kapitány utolsó idejét (25:18).

Az utolsó 10 percre öt gólos hátránnyal fordultunk, mikor ismét belemenésél vették el tőlünk a labdát. Majd Lopez kapott 2. percet, miután elgázolta Schatzl Nadinet, aki lent is maradt egy ideig a földön. Pena a kispadon kapott sárga lapot, majd Kim Rasmussent is hasonló módon büntették.  A spanyol kapitány is kikérte az idejét hét perccel a mérkőzés vége előtt.


A második félidőben valamivel jobban játszottunk ugyan, de végig a spanyolok tartották kezükben a mérkőzést. Öt perccel a lefújás előtt 26-23-nál mi támadhattunk, de Tóth Gabi a kapusba lőtte a labdát, majd Pena villant ismét, így megint négy volt a különbség, ráadásul Navarro parádésan védte Kovács Anna ziccerét. A spanyolok hetest kaptak, és belőtték, így biztosan nem nyerhettünk már, hiszen 3,5 perc volt már csak ekkor hátra. Az utolsó percre öt gólos hátránnyal fordultunk. Az utolsó magyar gólt időn túli hetesből lőtte Klujber Katrin. Végeredmény: 29:25.

Bíró Blanka nagyon jól védett ma, de az ő teljesítménye is kevés. Fotó: MKSZ

A mérkőzés legjobbjának az öt gólig jutó fiatal beállónkat, Tóvizi Petrát választották, de Bíró Balankát is kiemelhették volna, hisz talán neki köszönhető, hogy nem lett nagyobb vereség a vége. A mérkőzés végéig megmaradt a meccs elején szerzett négygólos spanyol előny. Holnap pihenőt kapnak a lányok és kedden Montenegró ellen javíthatnak. Most már nem kaphatunk ki, ha tovább akarunk jutni a csoportból. Az átlövőinknek mindenképp fel kell javulniuk, hiszen a négy belső játékosunk összesen csak 7 gólt lőtt.

2019-12-01. A C csoport állás a második forduló után

Kim Rasmussen a mérkőzés után elmondta, hogy ma nem volt esélyünk a spanyolok ellen. A fiataloknak hozzá kell szokniuk a nyomáshoz. Következő ellenfelünk Montenegró legyűrte ma Kazahsztánt 9 góllal (30:21). A magyar csapat szempontjából a továbbjutás múlhat a Montenegró elleni meccsen kedden reggel 7-kor.

2019.december 1. Spanyolország-Magyarország statisztika.

Kapcsolódó Cikkek