2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Ózd

Szomorú (futball) vasárnap

„Szomorúság, felháborodás és szégyenérzet. Ez a három dolog kavarog bennem, mióta kora délután megtudtam a Tállya–Ózdi Kohász SC NB III-as felnőtt labdarúgó-mérkőzés eredményét” – írta Facebook-oldalán a köztudottan sportszerető Riz Gábor.

Az országgyűlési képviselő kijelentette, hogy a 29-0 végeredmény több mint egy csúfos vereség, az már megalázás. Megalázása annak a sportágnak Ózdon, amelynek dicső hagyományaira még sokan emlékszünk.


„Napjaink ózdi futballjának sajnos egyre inkább a botránykrónikákban van a helye. Az egymás ellenében alakuló klubok, a gyermekek-szülők-sportolók becsapása, mind-mind részévé vált a mindennapoknak. János bácsi egy újabb álma fordult át rémálomba (utalt Janiczak álomvilágának versbeli főszereplőjére – a szerk.). Ne feledjük, hogy az ÓKSC mélyrepülése összeköthető a jelenlegi városvezetés próbálkozásaival. Lehet, hogy a szándék nemes, de a hozzá nem értés, a rossz tanácsadók szülték városunk sportjának egyik problémáját. A ma elért eredmény tehát egy csapatmunkának köszönhetően született meg. Bízom benne, hogy a felelősséget is közösen vállalják majd az érintettek” – tette közzé Riz Gábor.

Pattog a labda

Gál László Ózdra érkezésekor sokan már a város futballjának újbóli sikereiről kezdtek álmodozni. Az elmúlt szezonban 400-500 néző ment ki a stadionba és drukkolt a város csapatának, ami megyei bajnokságban nem szokványos szám. Aztán felkerültek NB III-ba, de közben már történtek ütközések a városvezetés és a klubvezető között. Ez odáig fajult, hogy az ÓKSC mostanában már edzeni sem tudott hazai pályán, a korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter pedig felállt a csapat kispadjáról. Ezután a játékosok szétszéledtek, Gál pedig eltökélte, végigjátsszák a bajnokságot. Kitalálta, hogy 16-20 éves fiatalokat küld pályára, aminek ez lett az eredménye. Várjuk a helyzet megoldására tett polgármesteri javaslatot…

 

Fotó: Fidesz
Riz Gábor szégyelli az ózdi futball helyzetét, bár ő nem tehet róla

Kapcsolódó Cikkek