EUR: 353,10 Ft
CHF: 327,28 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Sport

Szomorú vereség a búcsúmeccsen is

Sajnos csak a 14. helyen végzett a magyar női kézilabda-válogatott a világbajnokságon, miután kikaptunk a világbajnok franciáktól.

A Park Dome-ban a Japán császári család hercegnője, Takamado is megjelent a Magyarország-Franciaország Elnöki Kupa 13-14. helyéért vívott összecsapáson. Kim Rasmussen elmondta a meccs előtt Török Olivérnek, az M4 Sport riporterének, hogy itt bárki bárkit megverhet. Szerbia például ma megverte Németországot. “Tavaly nekünk is meg voltak a szerencsés pillanataink, eddig ezen a VB-n nem” – mondta a kapitány.

Lukács Viktóriát választották a mérkőzés legjobbjának. Vica végig jól játszott és sorra lőtte szélről a gólokat., ahogy az egész VB-n jól játszott. Fotó: MKSZ

Az M4 stúdiójában Csapó Erika és Szabó Edina szakértette a mai mérkőzést. Az Érd edzője nem értette, miért borult el Kim Rasmussen elméje, de ezt szerinte tőle kell megkérdezni, mert ez sportdiplomáciai szempontból nagyon kényes kérdés. Szabó Edina a meccs után felvetette a hazai klubedzők, így a saját felelősségét is.


Több rutinos játékossal kellett volna kiutazni Csapó Erika szerint

Csapó Erika elemezte a mérkőzést és a VB-t az M4 Sport élő adásában.

– Több idő kell még a junioroknak, hogy a felnőttek között is sikereket érhessenek el – mondta Csapó Erika az M4 élő adásában.  – Hiszen ezek a lányok még gyerekek és olyan teljesítményt vártunk el tőlük, amire ők még alkalmatlanok. Viszont most egy expresszvonatra ültettük őket, robog velük a világ. Legalábbis ezt várta el tőlük a világ. Lehet, hogy tudatosabban kellett volna az elmúlt időszakot építeni és beépíteni fokozatosan az érett, rutinosabb játékosok közé a fiatalokat a lendületükkel. Ehhez képest most tőlük vártuk a megoldást.

Magyarország – Franciaország 21:26

A francia válogatott láthatóan vidáman készült és kezdte a meccset. A gallok elrontották az első támadásukat, és Lukács Vica belőtte a meccs első gólját, saját 21. találatát a Vb-n. Sajnos Lukácson kívül csak Kiss Évát lehet kiemelni. A 12:12-es döntetlen első félidő után a második félidőben nem volt esélyünk, pedig a franciák sem remekeltek. 16-14-nél azonban ritmust váltott a francia védekezés és feljavult a támadójátékuk is és négy gólt kaptunk zsinórban. Szokás szerint elképesztő ritmusban variálta a csapatot Kim Rasmussen, szinte minden támadásunkat más összetételben próbáltuk megvalósítani. A végjátékra a 7-6 elleni játékot is megpróbálta, de ma ez sem segített. Átlövésből megint nem tudtunk gólokat lőni, ellenfelünk viszont igen. Sem Háfrának, sem Kovacsicsnak nem ment a játék. 

HUN: Bíró, Kiss É., Triffa (kapusok), Háfra, Kiss, Klujber, Kovacsics 3, Lukács 7, Márton 3, Pásztor, Schatzl 1, Szabó 3 (3), Tomori 2, Tóth, Tóvizi 2, Vámos

FRA: Gabriel, Leynaud (kapusok), Bouquet, Coatanea 2, Edwige 1, Flippes 3, Foppa 3, Horacek 2, Houette 2, Kanor 3, Lacrabere 6 (4), Niombla, Nocandy 2, Nze 1, Sercien, Zaadi 1

Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc, Hétméteresek: 3/3 ill. 4/4

Az utolsó húsz percben a franciák nem adták már lejjebb a színvonalat, mi viszont nem tudtuk csökkenteni a hibákat. Ötgólos vereséget szenvedtünk Franciaországtól, vagyis a 2019-es világbajnokságot a magyar női kézilabda-válogatott a tizennegyedik helyen zárta.

2019. december 9: A magyar csapat mérkőzéseinek eredménye a VB-n.

Magyarország ezzel a szomorú statisztikával búcsúzott a Japántól. Végül egyetlen európai csapatot sem tudtunk legyőzni.

Kapcsolódó Cikkek