2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Belföld

Szörnyű tragédia! Így lett öngyilkos az Óbudai Egyetem egyik diákja

Fekete zászló leng az Óbudai Egyetemen: mindenkit megrázott a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon történt rejtélyes eset. Egy diák kivetette magát a negyedik emeletről és szörnyet halt – írja a Ripost.

Egy zárthelyi dolgozat megírása után a 24 éves, másodéves Gy. Péter kivetette magát egy negyedik emeleti labor ablakán és szörnyethalt. A portál több szemtanúval is beszélt, akik elmondták: a fiú nyugodtnak tűnt, a dolgozata is jól sikerült, nem értik, mi történhetett.


„Ott voltam, amikor kiugrott. Váratlanul történt, minden előzmény nélkül. Előzőleg dolgozatot írtunk, épp a következő órára vártunk a laborban. Csak annyit láttam, hogy mindenki ablaka zárva volt, csak Péteré nem. Nagyon nyugodtnak tűnt, semmi nem látszott rajta. Hirtelen történt minden, átmászott a radiátoron és gondolkodás nélkül ugrott. Ha tudjuk, mit akar, akkor sem lett volna esélyünk visszatartani” – mesélte a lapnak az egyik fiú, aki több másik társával jelen volt a végzetes pillanatnál. „Mindenkit megrázott ez az egész… Van, aki annyira sokkot kapott, hogy egy nappal később sem tudta összeszedni magát.”

„Nem tudok róla, hogy kapott volna valami rossz hírt a dolgozat közben, ami tudtommal jól sikerült neki. Ugyanúgy beszélgettünk, mint máskor szoktunk, semmi sem látszódott rajta” – mondta egy csoporttársa, aki hozzáteszi, senki sem érti a történteket. A tragédia előtt híradástechnikából írtak dolgozatot, annak a témája sem adhatott okot a tragédiára.


Az egyetem kancellárja, Ormándi Gabriella azt mondta: egy gyászhírt fognak megjelentetni az egyetem oldalán, azt pedig határozottan cáfolják, hogy egy dolgozat eredménye miatt lett volna öngyilkos a tanulójuk. Az épületben továbbra is folyik a tanítás, egyedül a kitűzött fekete zászló utal arra, hogy valami borzalmas dolog történt. A diákok csak erről beszélnek a folyosón, senki sem érti, mi történt.

A Ripost elment Isaszegre is, a fiú családjához. Egy családi házas zónában, nyugodt környéken laknak, zárkózott életet élnek, magas kerítés mögött.

„Több testvére is van, de jóban voltak. Nem látszott semmi rajtuk, nem úgy tűnt, mintha baj lenne a családban” – mondta az egyik szomszéd.

VAN SEGÍTSÉG!
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.suicidprevencio.hu oldalt!

Kapcsolódó Cikkek