2020. január 24., péntek
Timót

Extra

Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

A karácsonyi készülődés az év egyik legszebb időszaka, még annak ellenére is, hogy rengeteg stresszel és fáradsággal jár. Beszerezni az ajándékokat, megfőzni a finomságokat, és feldíszíteni a fát bizony nem kevés munka, a NőComment! vendégei szerint ez azonban nem számít, hisz ilyenkor végre együtt lehet a család.

A nagysikerű NőComment! című talkshowban hétről hétre ismert nők és férfivendégek boncolgatnak hétköznapi vagy éppen szokatlan, nőket érintő témákat. A legfrissebb epizódban Balázsovits Edit, Király Linda, Pirner Alma, Hadas Kriszta és Dobó Kata volt a vendég, akiket Ábel Anita elsőként a karácsonyi vásárokról kérdezett, ami nem véletlen, hisz a napokban óriási elismerést kapott Budapest. A Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár ugyanis Európa legjobbja lett. A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán az Advent Bazilika több mint 39 ezer 448 voksot kapott, amivel minden eddigi rekordot megdöntött. A szavazáson olyan világhírű vásárok is szerepeltek, mint a bécsi, a gdanski és a brüsszeli, a győzelmünkkel pedig ezeket is magunk mögé utasítottuk.


A sztárvendégek szerint is érdemes tehát kilátogatni, egy kis forralt bor és korizás ugyanis nagyon hangulatos tud lenni. A hölgyekhez később Szujó Zoltán is csatlakozott, aki örömmel mesélt arról, náluk hogy telik a karácsony.

“Nem főzök túl jól, a rendelésben már jobb vagyok” – kezdte a műsorban a sportriporter.  “Karácsonykor én csak azt várom hogy a feleségemből kimenjen az adrenalin, és végre lenyugodjon, de ez általában csak 24.-e este. Mi együtt díszítjük a fát, nálunk nem a Jézuska hozza. Mikor érzem, hogy kezd nőni a feszültség, akkor próbálok segíteni, de mindig csak láb alatt vagyok. Aztán mikor végre megvan a vacsora – beleértve a fahéjas almalevest is – akkor kibontjuk az ajándékokat, mindenki nagyon örül, és akkor jöhet a lazítás, de csak egy kis ideig, a feleségem ugyanis Baranya megyei, pécsi, én Békés megyei vagyok, szóval nálunk karácsony 600 km alatt nincs, ráadásul vagyunk egy páran: két felnőtt, két gyerek, két kutya, két macska. Mi amikor elindulunk, akkor tényleg elindulunk – mesélte Szujó, aki egyelőre annak örül, hogy 16 éves nagylánya még nem hozott haza udvarlót.


Szujó Zoltán  (Fotó: Máté Krisztián)

“Szerencsére még nem tartunk itt, én nagyon félek ettől bevallom. Saját magam tizenhat éves énjétől féltem a gyerekeimet, ugyanis ha belegondolok, hogy én milyen voltam tinikét, akkor elborzadok. Mindenesetre ha egyszer eljön ez a pillanat, az a minimum, hogy a fiú el tudja sorolni 1950-től a Forma–1-es világbajnokokat. Nagyon tartok ettől, faggatom, a feleségem, hogy nála hogy volt, hogy mutatta be, ő meg mindig mondja, hogy rendben lesz, lazuljak már le, de nem tudok. Múltkor egy baráti összejövetelen ott volt egy szimpatikus 16 éves srác, de amint megtudtam hogy sejtelmesen nézi a lányomat, annyira ellenszenves lett, hogy majdnem belelöktem a folyóba – jegyezte meg viccesen Szujó, aki egyébként kiegyensúlyozott, boldog családi életet él. Feleségét lassan húsz éve, hogy megismerte, de még mindig ugyanúgy rajong érte mint az elején.

“2000-ben ismerkedtünk meg, a sydneyi olimpia évében. Sajnos én mindent sporteseményekhez kötök, ez egy ilyen betegség. Ennek már tizenkilenc éve. Még nem jöttem rá, hogy mi a jó házasság titka, de a következő húsz évben majd igyekszem kideríteni. Sokat beszélgetünk, ami nagyon fontos, és odafigyelünk egymásra, megdumáljuk az élet nagy dolgait. Érdekes, hogy nagyon különbözőek vagyunk, én hajlamos vagyok a művészlélek szerepében tetszelegni, szárnyalok, hol fent vagyok, hol lent vagyok, ő pedig  két lábbal jár a földön. Gyerekorvos, dolgozott kemény helyeken, ahol valóban nincs lehetőség az álmodozásra, hisz mikor behoznak egy életveszélyben lévő gyereket, akkor nincs mese. Kettőnk közül inkább én viszem haza munkát, ő belép és maga mögött hagy mindent, ami teljesen érthető. Ő egy nagyon okos nő, jól látja a televíziós dolgaimat is. Kiváló meglátásai vannak, de persze nem mindig értünk egyet, van hogy vitatkozunk, elég temperamentumosak vagyunk. A lényeg, hogy végül mindig mindent megbeszélünk” – mondta Zoltán, aki szerint bármilyen hihetetlen, igenis van kapcsolat a Forma–1 és a gyerekorvoslás között.

“Van egy nagyon híres istálló, ahol a kerékcserét végző csapat koraszülött osztályoknak segített, hogy ugyanaz a koreográfia tudjon működni egy válságos állapotban lévő pici gyermek mellett is. Együtt dolgozták ki a módszert, hogy sok ember hogyan dolgozzon jól együtt, hogyan ne zavarják egymást, hogyan legyenek minél hatékonyabbak” – mesélte a sportriporter.

Jónak lenni jó!

A koraszülött babák ellátásakor valóban minden egyes másodperc számít. Ezért is döntött úgy a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsora, hogy idén a Peter Cerny Alapítványt támogatja, ami immár közel harminc éve foglalkozik a picik gyógyításával, szállításával. Már eddig is számos értékes felajánlás gyűlt össze, de a kampányhoz az adományvonalak hívásával még lehet csatlakozni. A 13 600-at és a 04-es melléket tárcsázva 500 forinttal gyarapodik az összeg. Sms-ben ugyancsak a 13 600-as számra pedig a 04-es kódot kell elküldeni. A közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciója december 15-én egész napos műsorfolyammal zárul.

Kapcsolódó Cikkek

  • Zarándokvonatokat indít a MÁV

    Zarándokvonatokat indít a MÁV

    2020-ban újra robognak a zarándokvonatok a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésének keretében. A ma már hagyományos, a csíksomlyói pünkösdi búcsúba induló Boldogasszony zarándokvonat és a lengyelországi Czestochowába tartó Fekete Madonna zarándokvonat mellett a hercegovinai Medjugorjéba is indul októberben vonatos zarándoklat.