EUR: 354,99 Ft
CHF: 330,79 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Sport

Szurkolók hada várta a reptéren Micheliszt

Boldog és elégedett szurkolóhad várta a 2019-es túraautó-világkupa, a WTCR-sorozat trófeájával hazatért Michelisz Norbertet a Liszt Ferenc repülőtéren. A 35 éves Hyundai-pilótát szinte letámadták a gratulálók, autogramvadászok.

A tíz kimerítő és sokszor peches versenyévad után csúcsra ért pilótát legszűkebb pátriája, Himesháza különbuszokkal érkező különítménye is óriási transzparenssel üdvözölte. Majd szerény becslések szerint jó óra hosszat  fogadta a gratulációkat, türelmesen állta a szelfizők rohamát, és osztogatta az aláírásokat. Nem csoda, hiszen Michelisz sporttörténelmet írt, a Párizsban otthonra lelt Szisz Ferenc 1906-os Grand Prix-győzelme és Talmácsi Gábor motoros-vb-címe óta ez a legnagyobb magyar siker a sportágban.


Norbi a szurkolók után a sajtó képviselőinek rohamát is jól állta. Elmondta, az idei nürburgringi verseny után kezdte érezni, hogy reális esélye lehet a sorozat megnyerésére. Főként azért, mert a szezon második felében egyre inkább javult a teljesítménye, és ebben a szakaszban ő gyűjtötte a legtöbb pontot. Hozzátette: most már időnként azt is kezdi felfogni, hogy ő a győztes.
– Irtózatos feszültség volt bennem, amikor láttam, hogy a sepangi verseny az időjárás miatt inkább szerencsejáték lesz – vallotta be az újdonsült bajnok. – Azért örülök ennek a bajnokságnak, mert a saját ösztöneimre hallgattam, és a saját módszereimmel értem el – tette hozzá.

A jövőjével kapcsolatban nem sokat árulhatott el, csak azt, hogy jól érzi magát a Hyundainál, és szerinte mindkét fél részéről megvan a törekvés a folytatásra.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek