2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Hódmezővásárhely

Tánc az újszülöttekért

Jótékonysági táncgálát tartottak a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Az est bevételét kisbabák megmentésére fordítják.

Kószó Péter 1992-ben alapította meg a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt, amely az elmúlt 27 évben több mint 20 ezer koraszülött kisbabát és beteg újszülöttet mentett meg a dél-magyarországi régióban, azaz Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyében. Az alapítvány kiadásainak azonban mindössze 60-70 százalékát tudják megoldani állami támogatásból, a hiányzó összegeket a segíteni vágyók adományaiból tudják finanszírozni.


– Amikor elindítottuk prof. dr. Pintér Sándorral az alapítványt, arra gondoltunk, hogy az újszülött ellátásban van egy olyan rész, ami nem megoldott. Nagyon sok buktatón mentünk keresztül, hiszen az első években állami támogatás nélkül kellett működnünk. Mikola István minisztersége alatt került ez az egész állami finanszírozás alá. Belátták, hogy ez olyan fontos szelete a koraszülött-ellátásnak, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni – mondta el a megnyitón Kószó Péter.

Fellépők

A gálán többek között XIX. századi barokk táncokat, divattáncokat és népi táncokat is láthatott a közönség. Felléptek: Pavane Táncegyüttes, Bánát Táncegyüttes, ACID Jazz Dance Company, Forma Tánciskola, Sauté Balett, Pro Dance Company, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatos tanulói és a Vavavin.

Minden forintot a kisbabák megmentésére fordítanak.

Kapcsolódó Cikkek