2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb Tatabánya

Tatabányai Az év edzője

Tatabányai szakembernek is termett babér a Magyar Atlétikai Szövetség november 29-i évzáró gáláján: igaz, Az év edzője díjat nem a hazai, hanem az európai szövetség ítélte oda neki.

A hazai közélet egyik nagy kérdése: Budapest rendezi-e 2023-ban az atlétikai világbajnokságot. A Magyar Atlétikai Szövetség november 29-én a Hidegkuti Nándor Stadionban tartotta éves zárógáláját, amelyen – a szövetség honlapjának beszámolója szerint – dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntötte a megjelenteket, és fejezte ki örömét a 2023-as világbajnoksággal kapcsolatos pozitív fejlemények apropóján.


Szabó Tünde határozottan fogalmazott a világbajnokság budapesti rendezésével kapcsolatban

– Három év és kilenc hónap múlva – a rendkívül hatékony szervezőmunkának és sportdiplomáciai eredménynek hála – minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni egy varázslatosan szép, modern létesítményben, amelyet aztán hosszú évtizedeken át a magyar sport, a magyar atlétika és a főváros valamennyi sportszerető lakója fog használni.

Salamon Zoltán az Év edzője (fotó: Magyar Atlétikai Szövetség)

A hivatalos oldal beszámol arról, hogy ezt követően Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke mondott köszönetet a magyar atlétatársadalom tagjainak, hogy az elmúlt hetekben mindvégig kulturált, sportszerű keretek között foglaltak állást a hazai rendezésű világbajnokság mellett.


Nemzetközi elismerés

Az Európai Atlétikai Szövetség edzői elismerését vehette át Salamon Zoltán, a TSC-Geotech vezetőedzője. A tatabányai szakembert a Magyar Atlétikai Szövetség terjesztette fel a díjra. Az elismerés értékét növeli, hogy minden évben csak egyetlen tréner kaphatja meg – idén hazánkban Salamon Zoltánt találta méltónak erre a Magyar Atlétikai Szövetség.

Deutsch Péter, a hazai szövetség stratégiai igazgatója igyekezett mindenkit megnyugtatni.

– Örüljünk annak, hogy a lehetőség, megvan, megmaradt. Ez, ennek a közösségnek a sikere, legyünk büszkék arra, hogy 2023-ban világbajnokságot rendezhetünk.

Focitól az atlétikáig

 

A futball szeretete hozta létre 1910 februárjában a Tatabányai Sport Clubot, de a húszas évekre a város sportolni szerető bányászai egyre másra hozták létre a különböző szakosztályokat: az úszó-, a vízilabda-, a birkózó-, a sakk-, a kézilabda-, az ökölvívó-szakosztály. Az atlétikai szakosztályt 1923-ban alapították, versenyzői a háború utáni időktől mind több hazai is világversenyen szerepeltek eredményesen. A 2006 óta TSC-Geotech néven működő klub ma már megkerülhetetlen a világ atlétikai életében.

 

Az ünnepségen a szövetség átadta éves elismeréseit, ugyanakkor Gyulai Márton átnyújtotta az Európai Szövetség díjait, Salamon Zoltánnak (TSC Geotech), Czeglédi Katalinnak (Békéscsabai AC) és Igaz Bálint fizioterapeutának.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.