EUR: 364,64 Ft
CHF: 344,86 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Szeged

Tavasszal fokoznák a szegedi focilázat

Hazaköltözés, remek pillanatok, sok szurkoló és néhány fájó vereség. Röviden így foglalható össze a Szeged-Csanád GA másodosztályú labdarúgócsapatának őszi szezonja. A klubnál folyó munka legnagyobb elismerése, hogy meccsenként közel 5000 néző volt a Szent Gellért Fórum lelátóján.

Szeptember 15-én, a Szent Gellért Fórumban a Csákvár elleni meccsen tért haza Gyuláról a Szeged-Csanád GA. A másodosztályba a szezon előtt visszajutó szegediek a mérkőzést megelőzően a tabella 18. helyén álltak győzelem nélkül (egyetlen sikerüket a Balmazújváros kizárása miatt törölték), 4 döntetlennel és 2 vereséggel, 3 rúgott és 8 kapott góllal.


Divat lett a meccsekre kijárni (fotók: Lokál)

Hamarosan indul a felkészülés a téli szezonra

A 4000 néző előtt lejátszott találkozón a szegediek nem várt magabiztos, 5–3-as győzelmükkel egy remek szériát kezdtek meg. A következő négy meccsük mindegyikét megnyerték és a kiesőzónát messze elhagyva – az addigi 4 pontjukat megtriplázva – a 7. helyre léptek előre. Az egyszer fent, egyszer lent tételt igazolta ezután a csapat, sorozatban háromszor is kikaptak, ezek közül igazán bosszantó a bírói hiba miatt elvesztett kazincbarcikai találkozó, és talán a Vasas elleni hazai pályán az idény legrosszabb játékával elszenvedett vereség volt. A hullámvölgyből az éllovas MTK elleni hazai döntetlen mozdította felfelé a csapatot, majd a szezon végén egy megterhelő sorozatban előbb döntetlent játszottak Soroksáron, majd hozták a kötelezőt az utolsó Vác ellen, és egy talán nyerhető, de a döntetlent mindenképpen hozható meccsen kikaptak a második Budafoktól. A bajnoki menetelés közben a Magyar Kupa címvédője, a MOL Fehérvár csak a hosszabbításban jutott tovább a kupában a Szent Gellért Fórumban.

– Nem lehetünk maradéktalanul elégedettek – mondta az utolsó mérkőzés után Oláh Gergő. A Szeged-Csanád GA védője hozzátette, hogy igen intenzív féléven vannak túl, szezon közben a költözés után 300 ember helyett hirtelen több ezer néző előtt kellett játszaniuk, ami természetesen inspirálóan hatott a csapatra, de komolyabb igényeket is támasztott. – Ezeknek az igényeknek sikerült megfelelnünk hellyel-közzel, de azért ha az egészet nézzük, akkor több volt ebben a szezonban. Jön a tavaszi felkészülés, azért dolgozunk, hogy még előbbre lépjünk a tabellán.


Magas a nézőszám

A csapat rendre csaknem 5000 néző előtt játszott mérkőzéseire „divat” lett járni, és egy-egy rangadó előtt érezhető fociláz volt a városban, amire évtizedek óta nem volt példa. Akadt olyan forduló, hogy az NB I. és NB II. mérkőzései közül Szegeden volt a legmagasabb a nézőszám.

A tavaszt a 13. helyen várja a Szeged-Csanád GA a bajnokságban, 6–6 győzelem és döntetlen mellett 7 vereség a mérlegük, a kapott és a rúgott gólok száma egyaránt 24. A bajnokság kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy jelenleg 10 pontra vannak a dobogótól és 9 pontra a kieséstől.

Jön a téli szezon

A csapat tagjai mostantól egyéni edzésterv szerint készülnek, majd január elején indul a felkészülés a tavaszi szezonra. Az első tréning január 6-án lesz, majd január 10-én tíz napra Törökországba mennek edzőtáborozni. A bajnokság február 2-án folytatódik, az első ellenfél a Haladás lesz, a meccset Szombathelyen rendezik.

– Ha csak azt nézem, hogy az őszi első meccsen 3–0-ra kaptunk ki a Budafoktól, most pedig egy nagyon szoros mérkőzést játszottunk ellenük, akkor látszik, hogy fejlődünk, de hosszú út elején járunk. Van még mit javítanunk – értékelt Germán Tamás. A csapatkapitány azt mondja, hogy a legjobb szó az őszi szereplésre a hullámvasút. – A gyulai albérletben még nagyon lent voltunk, visszajöttünk Szegedre, szép eredményeket értünk el, majd felemás szezonvéget produkáltunk. A legfontosabb, hogy Szegeden érezzük a szurkolók szeretetét és támogatását, ami nagy lökést adhat a folytatásra.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.