EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Szombathely

Tegyük szebbé a karácsonyukat!

A ferencesek segítségével jótékonysági gyűjtést szervez a Fidesz szombathelyi szervezete a kárpátaljai szegény sorsú gyermekek, családok számára. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője mindenkit arra buzdít, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez.

Tavaly egy teherautónyi adomány gyűlt össze, idén is várják a felajánlásokat Fotó: Hende Csaba facebook

– Tavaly decemberben egy olyan jótékonysági programot támogattam, amely során számos magyar ajkú, gyakran nélkülözni kényszerülő családnak sikerült szebbé tenni a karácsonyát. A kárpátaljai magyar közösség a zavaros politikai, és társadalmi viszonyok miatt nehéz körülmények között éli meg mindennapjait. Ezért a területen működő ferences misszió segítségével az idén is szeretnénk enyhíteni az ott élő magyar családok mindennapi terheit – hangsúlyozta Hende Csaba.


A ferences testvérek összegyűjtik a Kárpátalján élő, nehéz sorsú, magyar családok leveleit, amelyekben a bemutatkozáson túl beszámolnak mindennapi gondjaikról is. Ezeket a leveleket olyan Szombathely és környékén élő magánszemélyekhez, családokhoz, közösségekhez juttatják el, akik vállalják, hogy célirányosan támogatnak egy-egy családot még karácsony előtt. Az így összekészített adományokat a ferences testvérekkel közösen szállítják ki az utolsó adventi héten Kárpátaljára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.