EUR: 355,07 Ft
CHF: 330,88 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Debrecen

Télen is gondoskodnak a hajléktalanokról

A zord télben egyre többen érkeznek a megye más településéről is Debrecenbe, és veszik igénybe a hajléktalanellátást. A rászorulók száma folyamatosan nő, az állandó gondoskodást igénylők jól érzik magukat a szállásokon.

A ReFoMix Nonprofit Kft. vezetése szerint a fent említett okok miatt szükség lenne a megyében egy regionális intézmény létrehozására. Széles Diána, a szociális ügyekért is felelős alpolgármester azt mondta: a fejlesztések mellett fontos, hogy az ellátásban dolgozók bére is emelkedjen. A krízis időszakban már üzemelnek a fűthető konténerek is, a szervezet 328 személyről tud gondoskodni a városban, az önkormányzattal kötött ellátási szerződés alapján.


– Jól működik a nappali ellátás és az éjjeli menedék, a ReFoMixszel régóta együttműködik a város, ezúton is köszönet illeti a munkájukat. Azok a hajléktalanok, akikkel találkoztam, jól érzik magukat, azért vannak itt,  mert  gondoskodnak róluk – mondta Széles Diána a szállón tett látogatása alkalmával.

– Látva a gondoskodást, látva a 24 órás orvosi ellátást, látva azt, hogy mindent megtesznek azért, hogy elviselhetőbbek legyenek a körülményei az ellátottaknak, valamivel könnyebb lélekkel távozik az ember – mondta a városrész önkormányzati képviselője, Nagy Sándor.

Fejlesztések

Az elmúlt időszakban fejlesztéseket is végrehajtottak a ReFoMixnél. A Dobozi úti egészségügyi és szociális központban új, 15 férőhelyes szállást alakítottak ki. Az ott dolgozók tapasztalata szerint egyre több az állandó gondoskodásra szoruló.

Kapcsolódó Cikkek