EUR: 353,24 Ft
CHF: 327,67 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Életmód

Télen is óvjuk a bőrünket!

A tél, az extrém hideg, a fűtött lakások szárazabb levegője, valamint a kinti és benti hőmérséklet közötti különbség megviseli a bőrt. Dr. Torma Katalin, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa olyan hasznos tanácsokkal szolgál, amelyek segítenek a problémás, viszkető bőrt újra selymessé, hidratálttá tenni.

  • Mindennap hidratáljunk! – Télen a zsírosabb, sűrűbb állagú krémek sokkal jobbak, mint a könnyű testápolók. Az érzékeny bőrűeknek ajánlott kerülni az illatosított, lanolint tartalmazó készítményeket. Bánjunk csínján a forró vízzel és a szappannal, ugyanis mindkettő szárítja a bőrt! Különösen a „téli viszketéssel” küszködőknek ajánlott a langyos vizes, gyors zuhanyozás nem irritáló készítménnyel.
  • Ne fürödjünk naponta többször! – Napi egyszeri fürdés tökéletesen elég, sőt a karokat, a lábat és a törzset nem is kell feltétlenül szappanozni vagy tusfürdővel sikálni, az öblítés is megteszi, így nem „radírozzuk le” a bőr természetes védelmét.
  • Védekezzünk a szél ellen! – Tekerjünk sálat az arcunkra, hordjunk kesztyűt és sapkát, és az ajkakat is védjük hidratáló készítményekkel. A gyakori kézmosás és a hideg miatt különösen fontos a gazdag, tápláló kézkrémek gyakori használata is. Az arcot szintén érdemes védeni, kifejezetten erre a célra kifejlesztett „cold” krémekkel vagy egyéb arcápolókkal.
  • Vegyük észre és kezeljük a hideg okozta problémákat! – A hideg bőrelváltozásokat okozhat, érzékenyebbeknél, kisgyermekeknél akár fagyási sérüléseket is. Azonnal forduljunk orvoshoz, ha megváltozik a kezünk vagy a lábunk színe, ha fájdalmat vagy érzéskiesést tapasztalunk.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek