EUR: 353,09 Ft
CHF: 332,28 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Külföld

Teljes pompájában ragyog a New York-i Rockefeller Center – Fotók!

Meggyújtották a Rockefeller Center karácsonyfájának égőit, s ezzel szerda este hivatalosan kezdetét vette az ünnepi szezon a téli New Yorkban.

A hagyományos ünnepi eseményen az óriási fenyőfa 50 ezer színes égőből álló, mintegy nyolc kilométer hosszú égősorát kapcsolták be. A televízióban élőben közvetített gyertyagyújtást sok millióan nézték az Egyesült Államokban, és a Rockefeller Centernél is több ezer nézelődő gyűlt össze.


A közönséget szórakoztató fellépők között volt John Legend, Gwen Stefani és Idina Menzel.

A Daniel Libeskind amerikai építész által tervezett karácsonyfát, amelynek csúcsát egy Swarovski kristálycsillag díszíti, az ünnepek alatt naponta 750 ezren nézik majd meg. A látványosságra kíváncsiak kedvéért idén a környező utcákat sétálóutcákká nyilvánította a város.


A karácsonyfát, amely több mint 23 méter magas és 12 tonnát nyom, novemberben szállították a manhattani belvárosba. A norvég fenyőt New York államban ültette tulajdonosa 1959-ben. Az ünnepek után a fát feldolgozzák, és fenntartható házépítésnél használják fel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Valószínűleg cápatámadásban halt meg egy tizenéves szörfös Ausztrália keleti partjainál, a közeli strandot lezárták – jelentette be a helyi rendőrség szombaton.

  • Megoldódott az orosz Gyatlov-rejtély!

    Lavina következtében veszítette életétét 1959-ben a Szverdlovszki területen az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport – közölte szombaton sajtótájékoztatóján az Uráli Szövetségi Járás főügyész-helyettese, Andrej Kurjakov, végleges magyarázatot adva a köztudatba Gyatlov-rejtélyként bevonult esetre.