EUR: 354,90 Ft
CHF: 331,17 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Kecskemét

Tízmilliós támogatás az új sportcsarnok építésére

Tornacsarnok épül 937 millió forintból a Katona József Gimnázium udvarán. Az összeg 656 millió forint TAO-pénzből és 281 millió forint önkormányzati önerőből tevődik össze. Megszavazta a képviselő-testület, hogy 10 millió forint előleget biztosítsanak a pályázó szervezet, a Score-Goal Szabadidősport Kft. számára, hogy időben be tudja nyújtani a munkálatok mihamarabbi megkezdéséhez szükséges dokumentumokat.

Tízmillió forint vissza nem térítendő támogatás kifizetését szavazta meg a közgyűlés 20 igen mellett a Score-Goal Szabadidősport Kft. számára. A tízmillió forintos előlegre azért van szükség, mert a pályázó szervezet hiánypótlási felhívást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, hogy készítse el és nyújtsa be a kiviteli tervdokumentációt és a jogerős építési engedélyt 2020. március 1-ig.


A komplex, multifunkciós létesítmény a tervek szerint 1750 négyzetméter alapterületű, 25×45 méteres lesz. Méretéből adódóan futsal-, kosárlabda-, röplabda- és kézilabda-mérkőzéseket is lehet majd ott tartani.  Az oktatási órákon kívüli időpontokban pedig külső használók is kibérelhetik majd a csarnokot.

Szükség van a bérlakásokra

Arról is döntöttek a képviselők, hogy folytatódjon Kecskemét bérlakásépítési programja a Homokbányán. A beruházáshoz 1,4 milliárd forint kormányzati támogatás áll az önkormányzat rendelkezésére. A város elmúlt 10 évben tapasztalt gazdasági fejlődésének köszönhetően egyre többen akarnak Kecskeméten élni és letelepedni. Az ingatlanárak miatt viszont sokan nem tehetik meg, hogy saját lakást vegyenek.

A bérlakások iránt óriási igény mutatkozik, ezért is fontos a tervezett fejlesztés. A képviselők 20 igen mellett elfogadták, hogy két régi épület lebontása után 2020 negyedik negyedévében folytatódhasson a bérlakásépítési program.

Két régi épület lebontása után folytatódhat az építkezés

Kapcsolódó Cikkek