2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb Tatabánya

Tömegben élénk a szarka

Lassan itt a karácsony, tehát még csak most jön a java – már ami a vásárlást illeti. Bizony, a fokozódó ünnepi lázban az adventi vásárokban megjelenő bűnözők is aktívabbak. Mire figyeljünk? Néhány tanács a rendőrségtől.

A karácsony előtti rohanásban sok mindenre figyelünk, talán a biztonságunkra a legkevésbé. Pedig túl sok veszély leselkedik ránk a szeretet ünnepére készülve. Íme néhány rendőrségi tanács, mire ügyeljünk.


Elég egy kis figyelmetlenség – rendőrök szimulálják a veszélyes helyzetet (fotó: MTI)

Tömegben a hátizsák nem megfelelő, olyan táskát válasszunk, amit mindig látunk (fotó: MTI)

x

Zsebtolvajok


A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, a vásári forgatagban, tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóközpontokban, üzletekben követik el. Fokozottan figyeljenek arra, hogy a pénztárcát ne a kosár, táska tetején, hanem jól elrejtve, lehetőleg a kabát belső zsebében tartsák! Fizetéskor a pénztárca mindig a látótérben vagy a kezükben legyen! A táskákat egy pillanatra se veszítsük szem elől, ne hagyjuk a bevásárlókocsiban felügyelet nélkül! A válltáskák zsebeit ajánlatos mindig behúzni, és zsebekkel befelé fordítva hordani! Tömegközlekedési eszközön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézitáskáikat szorítsák a testükhöz!

Bankkártya

Bankkártyás fizetés esetén, a PIN-kódot úgy üssük be, hogy azt illetéktelen személy ne tudja leolvasni! A bankkártyát, a mobiltelefont, a pénzt és az igazolványokat lehetőség szerint külön tároljuk! Elvesztés, eltulajdonítás esetén azt azonnal tiltsák le bankjuknál!

Advent Tatabányán

Hetek óta zajlik a hagyományos adventi vásár Tatabányán az Árpád téren. A rendezvénysorozatban december 23-ig mindennap 12–20 óráig vásárral, 17 órától színpadi műsorral várják a látogatókat. Hétvégenként bővített programokat kínálnak.

Parkolás

Az ünnepi rohanások során sokan kevésbé törődnek autójuk biztonságával, és látható helyen hagyják értékeiket, pedig az elkövetőknek néhány pillanat is elég ahhoz, hogy az autóban hagyott mobiltelefont, táskát megszerezzék. Mielőtt az autót magára hagyjuk, győződjünk meg arról, hogy hagytunk-e telefont, GPS készüléket, egyéb műszaki cikket látható helyen! Személyes iratok se maradjanak a járműben! A csomagokat célszerű úgy elrendezni, hogy közben senki ne figyelhesse meg, mi került a csomagtartóba. Távozás előtt még egyszer ellenőrizzük, hogy az autó bezárt állapotban van-e! Az indítókulcsot mások számára ne tegyük könnyen hozzáférhetővé!

Újév fúvósokkal

Még a karácsonyt várjuk, de ha az újévet is kellemes hangulatban, kulturális eseménnyel  szeretnénk ünnepelni, akkor már most készülni kell. Január 1-jén 18 órától a Vértes Agorájában a tatabányai fúvósok adnak újévi hangversenyt, közreműködik a Népház Show Formációs Tánc Egyesület. Jegyek már kaphatók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.