EUR: 353,14 Ft
CHF: 327,81 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Belföld

Tömegével fogják el a migránsokat – Fotók!

Az elmúlt időszakban egyre több és több illegális bevándorló próbál meg Magyarországra jutni. Rengeteg dolguk van a határainkon szolgáló egyenruhásoknak.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon 24-én 13 esetben összesen 81 külföldit tartóztattak fel.


Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások a fenti időszakban 7 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.


Békés megyében, Dombegyház külterületén 25-én hajnalban ellenőriztek a rendőrök egy külföldit. A férfi Srí Lanka-i állampolgárnak mondta magát, de nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A  nyírbátori vasútállomáson az egyenruhások december 24-én elfogtak egy magát algír állampolgárnak valló férfit, aki érvényes úti okmánnyal nem rendelkezett.

December 23-án Ömbölyön elfogtak 11 illegális migránst. A 4 férfi, 2 nő és 5 gyermek, akik szír állampolgárnak vallották magukat személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták igazolni. A rendőrök a határsértőket, akik az eljárás adatai szerint Románia felől illegálisan lépték át az országhatárt Magyarország területéről kiutasították, majd átadták a román kollégáiknak.

Kapcsolódó Cikkek