EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Sport

Történelmi aranyat nyert Michelisz Norbert

Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, miután az idényzáró malajziai futamon összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot, a magyar versenyző pedig ötödik lett.

A 34 éves Michelisz pályafutása legnagyobb sikerét érte el Sepangban a WTCR bajnoki címének megszerzésével, 2017-ben az akkor még túraautó-világbajnokságnak (WTCC) nevezett sorozatban volt második. Akkor ő lett az autósport első világbajnoki érmese. Michelisznek az idei volt pályafutása legjobb idénye: 4 időmérőt nyert, 5 futamgyőzelmet hozott össze, és összesen 9-szer végzett dobogót érő helyen.


A 14 körös sepangi zárófutamot Michelisz kezdte a pole pozícióból, mellőle pedig riválisa, Esteban Guerrieri (Honda) startolt. A rajtnál az argentin pilóta azonnal elment Michelisz mellett, akit a harmadik helyről induló spanyol Mikel Azcona (Cupra) is megelőzött az első kanyarban.

Mint kiderült, az argentin versenyzőnek műszaki problémája volt, csapatrádión azt közölte, hogy vége a futamának, és bár a boxból arra biztatták, hogy ne adja fel, a nyolcadik körben már 10. volt. Michelisznek így egyetlen feladata maradt, mégpedig az, hogy célba érjen, ezt pedig az ötödik pozícióban haladva teljesítette is a magyar pilóta, aki ezzel megszerezte a WTCR bajnoki trófeáját.


– Egészen hihetetlen, hogy megcsináltuk, pedig ez a malajziai záró hétvége nagyon trükkös volt a három futammal, a váltakozó időjárási körülményekkel, és mindennel, ami a pályán történt. Ez a siker a csapaté, a családomé, a barátaimé és az összes magyar szurkolóé, akik az elmúlt több mint tíz évben mögöttem álltak – mondta a futamot követően Michelisz.

Az idényzáró futamot Johan Kristoffersson nyerte, Mikel Azcona ért célba másodikként, az olasz Kevin Ceccon pedig harmadik lett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek