EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Zalaegerszeg

Tovább bővül az északi ipari park

Tovább bővül az északi ipari park Zalaegerszegen, az önkormányzat a TOP program keretében, több mint 2,3 milliárd forintot fordít utak kiépítésére, építési telkek kialakítására és közművesítésére a járműipari tesztpálya térségében. Szükség is van a fejlesztésre, mivel az ipari parkban elfogytak a területek és a befektetésre alkalmas telkek, továbbá az úthálózat és a közművek feltételeit is igazítani kell a beruházói igényekhez. Ezért a járműipari tesztpálya és az északi ipari park környékén többek között 12 olyan 5000 és 8000 négyzetméteres közművesített iparterületet is kialakítanak és értékesítenek, amelyek készen állnak arra, hogy újabb beruházók jelenjenek meg és építhessenek üzemcsarnokot. Ezekhez 455 méter hosszú belső ipari parki út épült közvilágítással és csapadékvíz-elvezető nyílt árokkal. A továbbiakban 800 méter hosszú észak–déli ipari parki út épül közvilágítással 2020 tavaszáig, a kelet–nyugati ipari parki út, valamint a járműipari tesztpálya és a 76-os főút összekötésére, valamint négyágú körforgalom épül közvilágítással 2020 tavaszáig a járműipari tesztpálya fogadóépülete előtt, amely összeköti a kelet-nyugati, valamint az észak–déli ipari parki utakat. Mindemellett 3037 méter hosszan vízvezeték, 1660 méter hosszan gravitációs csatorna, 570 méter hosszan szennyvíznyomóvezeték-átemelővel, 500 köbméteres víztorony és nyomásfokozó is létesül, sőt körforgalmi csomópont is az észak–déli ipari parki út és a 76-os főút találkozásánál a jövő év első fél évében.

A további fejlesztések

– 5000 köbméteres gázcsatlakozás biztosítása a meglévő gázvezeték kiváltásával, 10 ezer kilovoltamper villamosenergia-ellátás, 100 kilovoltamper közvilágítás-energiaellátás.
– 624 méter gravitációs csatorna, 945 méter szennyvíznyomó-vezeték átemelő gépészettel, 6835 köbméteres csapadékvíztározó medence átemelő gépészettel és irányítástechnológiával, 346 méter nyomóvezetékkel.
– 427 méter vízvezeték gerincvezetékkel, bekötésekkel, tűzcsapokkal.
– 630 méter gázelosztó vezeték, 22 kilovoltos villamos vezeték, a telkek ellátása földkábellel.

A 265 hektáros beruházású járműipari tesztpálya, jelenleg 60 százalékos készültségben van, ahol a fogadó- és a technikai épület már készen áll, és világszerte felkeltette a vállalkozások érdeklődését. A 12 új iparterület közül több már gazdára is talált, emellett számos beruházóval áll tárgyalásban Zalaegerszeg.


Az északi ipari betelt, a további fejlesztéseket új területek biztosításával és az infrastruktúra kiépítésével biztosítja az önkormányzat

A tesztpálya 1,5 kilométer hosszú autópályaszakaszán befejeződtek a földmunkák és a kavicságy is elkészült, a munkák tavasszal az aszfaltozással folytatódnak

A 800 méter hosszú fékfelület 8 különböző tapadású felületéből 6 sáv már elkészült, a további két sáv kivitelezési munkáit az időjárási viszontagságok miatt sátor alatt végzik, hogy minél hamarabb elkészüljön a teljes fékfelület

A tesztpálya-elemek közel 60 százaléka elkészült: felépült a technikai épületsor és a fogadóépület

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.