2020. július 02., csütörtök
Ottó

Belföld

Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

A százmilliós mutyikról beszélő, és a kokainnak tűnő fehér porral a kezében hadonászó Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő újabb jóslata teljesült, ugyanis a volt MSZP-s képviselő már a választási kampányban megmondta, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően.

„December elsejei határidővel, közös megegyezéssel távoztam az irodavezetői pozícióból” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Guzmics Zsombor, az XIX. kerületi építéshatóság korábbi vezetője. A szakember a lapnak azzal indokolta távozását, hogy 2020 tavaszától megszűnik a jelenlegi rendszer, és az építéshatósági feladatok a területi közigazgatáshoz kerülnek.


/Fotó: Hirtv

Guzmics távozása azért érdekes, mert Lackner Csaba ezt az eseményt is megjósolta a Magyar Nemzet által közzétett kispesti hangfelvételeken. Lackner az irodavezetőt „éhes fiatalembernek” nevezte, és elmondta, hogy Gajda Péter kispesti polgármester attól tart, ő és más fiatalok „ráégnek”. Az egyik felvételen Lackner azt állítja, hogy Guzmics ötmillió forintot kért tőle kölcsön, amelyről nem írtak papírt, így a képviselő félt, hogy nem fogja viszontlátni a pénzét.

Közben egyre nagyobb korrupciógyanús-botrány van kialakulóban Kispesten, ugyanis a hvg.hu szerint Somogyi Lászlóné MSZP-s képviselő volt férje nyerte a legtöbb beruházást Kispesten. A portál szerint csak 2017-ben több mint 150 millió forintnyi megbízást kapott az önkormányzattól Somogyi László cége. A szerződéseket állítólag a „Mister 40 százalékként” emlegetett kispesti vagyonkezelő vezetőjétől, Kránitz Krisztiántól szerezte meg egy helyi momentumos politikus.


A cég szerződéseiről Lackner Csaba is beszélt. Azt mondta: több millió forintot osztott vissza az önkormányzatnak Somogyi Lászó a beruházások után.

Lackner jósnak sem utolsó

Nem ez az első eset, hogy Lackner a jövőbe látott. A Magyar Nemzet által közzétett felvételeken elhangzott, hogy Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő vezetőjének a fizetését a duplájára tervezi emelni Gajda Péter polgármester, amely egyfajta kárpótlás, amiért Kránitz nem indulhatott az őszi önkormányzati választáson. Kránitz fizetését nemrég tényleg megduplázták.

(fotó: facebook)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek