EUR: 354,27 Ft
CHF: 333,42 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Szekszárd

Tovább szépült a szekszárdi kórház parkja

A Tolna Megyei Balassa János Kórház ez év áprilisában hirdette meg dolgozói körében a „Fogadj örökbe egy fát” akciót. A kampány célja, hogy a kórházpark két pontján kialakított fasor tavasszal virágzásával díszítse a területet, nyáron pedig árnyékot adjanak a parkoló autóknak és a kórház épületei között közlekedőknek – tudtuk meg az intézmény sajtóreferensétől, Egléné Fekete Zsuzsannától.

Akórházpark 16 japán díszcseresznyefa-csemetével gazdagodott Fotó: Nagy Nándor

– Az akció lényege, hogy mivel a kórházpark kertépítészeti fejlesztésére csak nagyon szűk forrásokkal rendelkezik az intézmény, a fásítás közösségi együttműködés keretében a szervezeti egységek dolgozóinak kollektív, illetve a támogatást önként vállaló munkatársak egyéni felajánlásaiból valósulhasson meg az őszi, faültetésre alkalmas időszakban. A program keretében a dolgozóknak lehetőségük volt egy facsemete egyszerű „örökbefogadására”, illetve emlékfaként való felajánlására a kórház egykori, a szakmájában, vagy közéleti tevékenységével jelentőset alkotott, neves munkatársa tiszteletére. Az emlékfák felajánlásának célja, hogy az intézmény két évszázados múltja és jeles személyiségei emlékének megőrzése a jelenlegi kollektíva életének, mindennapjainak természetesen részévé váljon. Emellett az önszervező megmozdulás révén tovább szépülhet a megyei kórház 12 hektáros, arborétumszerű parkja, amely a városközpont jelentős zöldterülete. Fontosnak tartjuk, hogy a kezdeményezéssel a kollektíva és a kórházvezetés nem pusztán a park esztétikusabb kialakítását, illetve a munkatársak közösségi összetartozását és a kórház egykori nagyjai emlékének ápolását erősítheti, de a fásítással hozzájárulhat a kórházépületek környezetében a levegő tisztaságához, pormentesítéséhez, valamint jelképesen csatlakozhat a klímavédelmet célzó, hasonló városi, országos, illetve világméretű akciókhoz is – részletezte a sajtóreferens.


Az intézmény „Fogadj örökbe egy fát” programjához eddig 6 szervezeti egységtől és 12 magánszemélytől érkezett felajánlás, így a kórházpark 16 japán díszcseresznyefa csemetével gazdagodott.

Kapcsolódó Cikkek