EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Belföld

Tüntettek Gothár Péter ellen

Nőszervezetek követelték a Katonánál, hogy minden Gothár-darabot vegyenek le a műsorról. Az ügy érdekében online petíció is indul.

„Ma Magyarországon egyetlen nőnek sem szabad átélnie olyan zaklatást, amely a hírek szerint ebben a színházban megtörtént” – mondta el a budapesti Katona József Színház előtt a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, Szőnyi Kinga.  Király Nóra, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület alapítója közölte: az egyesület szerdán online petíciót indít a www.noiszem.hu honlapon, azt kérve, hogy sehol ne játsszák Gothár Péter rendezéseit.
„Ha a Színművészeti vezetéséből bárki tudott valamit Gothár Péter szexuális zaklatási ügyéről, de eltitkolta, akkor a minimum az, hogy le kell mondania” – nyilatkozta az ATV-nek Palkovics László a Gothár-ügy kapcsán. Az innovációs és technológiai miniszter szerint azzal, hogy Máté Gábor, a Katona József Színház ügyvezető igazgatója egy éve tudott a molesztálásról, és mégsem tett semmit, felmerül a bűncselekmény gyanúja.


Közben a Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága tegnap meghallgatta Gothár Pétert, lapzártánkig nem közölték hogy miről döntöttek.

fotó: Origo

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek