EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Kecskemét

Új mestereket avattak az iparkamarában

Négy szakma összesen harminchárom képviselője vehetett át mesterlevelet nemrég a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A legmagasabb végzettséget igazoló bizonyítványt Gaál József elnök adta át. A sikeresen mestervizsgázott szakemberek között szerepel autószerelő, bádogos, fodrász, kézápoló és műkörömépítő, valamint lábápoló.

A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és az egzisztenciális életpályamodell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását. Ahhoz ugyanis, hogy egy szakmát tanítani lehessen, 2011 óta kötelező a mestervizsga megszerzése.


A mestervizsgáztatást régiónkban a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezi. A szervezet fő törekvése, hogy a mestervizsga mind a közvélemény, mind pedig a vállalkozói társadalom értékrendjében a jelentőségét elismerő megítélés alá essék. A mesterek fogadalomtételükben azt ígérik, szakmai tevékenységükkel, erkölcsi magatartásukkal azon munkálkodnak, hogy méltók legyek a régi mesterek hagyományaihoz, kiérdemeljék mestertársaik megbecsülését, és példát mutassak a leendő mestereknek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.