EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Sopron

Újévi hangverseny

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven január 1-jén 18 órakor lesz az Újévi hangverseny a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A koncerten köszöntőt mond dr. Farkas Ciprián, akinek polgármesterként ez lesz az első újévi hangversenye. A műsort a 190 éves Soproni Liszt Ferenc Zenekar biztosítja, amely rendkívül tartalmas évet zár. A szimfonikusok jártak Bayreuthban, a Liszt Napokon, emellett több mint 30 koncertet adtak Sopronban, így közel 10 ezer nézőhöz jutottak el. Az újévi fellépésen a „kötelező” Strauss-darabok mellett műsoron lesz egy részlet Aram Hacsaturján Spartacus című művéből. Vezényel és zongorán közreműködik Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész, aki egy lendületes Bach zongoraversenyt ad elő.

Fotó: Griechisch Tamás

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.